Hoe gaan naar Nieuwe Nieuwstraat in Amsterdam via Bus, Trein, Sneltram of Metro

Start
Einde
Zoeken
Nieuwe Nieuwstraat, Amsterdam, Netherlands De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia

Routeaanwijzingen naar Nieuwe Nieuwstraat (Amsterdam) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Nieuwe Nieuwstraat komen - Sneltram: 12, 17, 2; Metro: 54; Trein: INTERCITY, INTERCITY DIRECT, SPRINTER; Bus: 305, 314, 316, 397.

Hoe gaan naar Nieuwe Nieuwstraat via de Metro

Klik op de Metroroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Nuon HQ, Amsterdam 33 min
Metro - 5454
Wandelen
Van Loetje aan de Amstel, Amstelveen 84 min
Wandelen
Metro - 5454
Wandelen

Vragen & antwoorden

Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Nieuwe Nieuwstraat?

De dichtstbijzijnde stations bij Nieuwe Nieuwstraat zijn:

  • Amsterdam Nieuwezijds Kolk is 169 meters verwijderd, 3 minuten wandelen.

Welke Sneltramlijnen stoppen nabij Nieuwe Nieuwstraat?

Deze Sneltramlijnen stoppen nabij Nieuwe Nieuwstraat: 12, 17, 2.

Welke Metrolijnen stoppen nabij Nieuwe Nieuwstraat?

Deze Metrolijnen stoppen nabij Nieuwe Nieuwstraat: 54.

Welke Treinlijnen stoppen nabij Nieuwe Nieuwstraat?

Deze Treinlijnen stoppen nabij Nieuwe Nieuwstraat: INTERCITY, INTERCITY DIRECT, SPRINTER.

Welke Buslijnen stoppen nabij Nieuwe Nieuwstraat?

Deze Buslijnen stoppen nabij Nieuwe Nieuwstraat: 305, 314, 316, 397.

Nieuwe Nieuwstraat, Amsterdam, Netherlands De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Moovit is de #1 OV-app
Ondersteunt meer dan 2800 steden in 92+ landen wereldwijd!
Google Play badge AppStore badge

Openbaar vervoer naar Nieuwe Nieuwstraat in Amsterdam

Wil je weten hoe je het best gaat naar Nieuwe Nieuwstraat in Amsterdam, Nederland?

Moovit kan jou helpen! Onze routevinder maakt jouw reis gemakkelijker. Geef de straatnaam in waar je op zoek naar bent en Moovit toont je de beste routes met de snelste tijd om daar te geraken!

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij jouw bestemming? Als je naar Nieuwe Nieuwstraat wilt gaan, bekijk dan deze lijst met haltes en stations nabij Nieuwe Nieuwstraat: Amsterdam Nieuwezijds Kolk.

Wil jij graag een specifieke OV-lijn nemen? Bus, Trein, Sneltram of Metro zijn alternatieve routes met het openbaar vervoer die je kan gebruiken om jouw bestemming te bereiken. Elk van de volgende lijnen heeft een route die langs Nieuwe Nieuwstraat passeert - Sneltram: 12, 17, 2; Metro: 54; Trein: INTERCITY, INTERCITY DIRECT, SPRINTER; Bus: 305, 314, 316, 397.

Op weg? Download de Moovit-app om onze handige live routebeschrijvingsfunctie te gebruiken, welke je de beste routes toont om naar Nieuwe Nieuwstraat te gaan. Moovit toont je daarnaast ook actuele dienstroosters en geschatte aankomsttijden om te gaan naar jouw bestemming.

Je hebt geen specifieke bus- of treinapp nodig de volgende keer je de trein of bus wilt nemen. Dankzij Moovit heb je alle actuele dienstregelingen binnen handbereik in één handige app. We zijn trots om als beste OV-app bekroond te worden in zowel de Google Play Store als Apple App Store door méér dan 460 miljoen gebruikers wereldwijd, waaronder in Amsterdam. Ontdek waarom zij Moovit gebruiken voor hun ritten met het openbaar vervoer.

Nieuwe Nieuwstraat, Amsterdam
Nieuwe Nieuwstraat, Amsterdam De Nieuwe Nieuwstraat is een kleine straat in het centrum van Amsterdam. Het is een van de vele nauwe dwarsstraten, steegjes eigenlijk, tussen de Nieuwezijds Voorburgwal en de Nieuwendijk, die samen een groot voetgangersgebied vormen. Een deel van de bebouwing is 17e-eeuws.In de middeleeuwse stad stond hier het Sint Geertruidenklooster, gesticht voor 1432, maar opgeheven in 1585. Na de Alteratie in 1578 werd het terrein van het klooster gerooid voor de aanleg van de straat. Aanvankelijk heette de straat de Nieuwe Heerenstraat. De Sint Geertruidensteeg, die aan de zuidkant uitkomt, herinnert nog aan de vroegere bebouwing. De Suikerbakkerssteeg aan de noordzijde verwijst naar het latere gebruik van de grond. Ook in de jaren 50 van de twintigste eeuw overheersten de vele eetgelegenheden met hun lichtreclames.Aan het eind van de 20e eeuw was de Nieuwe Nieuwstraat hét platenstraatje van Amsterdam. Verzamelaars kwamen speciaal van buiten de stad naar de platenzaken Rhythm Import, Soul Food, Dance Tracks en Killa Cutz, die als laatste nog standhoudt. Soul Food en Dance Tracks waren zeer specialistisch en gingen al eerder failliet. Rhythm Import moest haar deuren sluiten in 2006.De Oude Nieuwstraat ligt aan de overzijde van de Nieuwezijds Voorburgwal in het verlengde van de Teerketelsteeg.
Hoe gaan naar Nieuwe Nieuwstraat met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Moovit - Jouw lokale OV-app voor Android en iOS
Moovit Makkelijker om bij Nieuwe Nieuwstraat te komen met de app!