Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Oorderen in Antwerpen via Sneltram of Bus?

Oorderen kaart De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia

Routeaanwijzingen naar Oorderen (Antwerpen) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Oorderen komen

Bus haltes in de buurt van Oorderen in Antwerpen

Stationnaam Afstand
Antwerpen Bellestraat 25 min. wandelen

Bus lijnen naar Oorderen in Antwerpen

Naam lijn Richting
760 Bevrijdingsdok - Noorderlaan - Antwerpen

Vragen & antwoorden

 • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Oorderen?

  De dichtstbijzijnde stations bij Oorderen zijn:

  • Antwerpen Bellestraat is 1818 meters verwijderd, 25 minuten wandelen.
  Meer details...
 • Welke Buslijnen stoppen nabij Oorderen?

  Deze Buslijnen stoppen nabij Oorderen: 760.

  Meer details...
Oorderen kaart De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
De populairste Urban Mobility App in Belgique.
Alle plaatselijke vervoersmogelijkheden in een app
Get it on Google Play Download on the App Store

Openbaar vervoer naar Oorderen in Antwerpen

Vraag jij je af hoe je naar Oorderen geraakt in Antwerpen, België? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Oorderen te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Oorderen te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Oorderen? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Antwerpen Bellestraat.

Je kan naar Oorderen reizen via Sneltram of Bus. Dit zijn de lijnen en routes die haltes hebben in de nabijheid - Bus: 760

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Oorderen eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Oorderen gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 930 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Antwerpen, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Oorderen, Antwerpen
Oorderen, Antwerpen Oorderen is een verdwenen Belgisch polderdorp ten noorden van Antwerpen. Het werd in 1116 voor het eerst vermeld en werd in 1929 door de stad Antwerpen geannexeerd voor de havenuitbreiding. Oorderen was met het naburige polderdorp Wilmarsdonk verbonden door de Oordenschedijk. Het dorp werd in 1965 afgebroken om plaats te maken voor de Antwerpse haven. Het dorp had voor 1583 aan de westkant naar de Schelde toe een uitloper die bekendstond als Ordam of Oorderdam (ingekort Oordam - van Oorderen + dam) maar tijdens de Tachtigjarige Oorlog bij de stormvloed van 1583 verdronk en daarna niet meer opgebouwd werd. Op de plaats van het vroegere dorp kwam Plant 2 van General Motors te liggen, het latere Opel Antwerpen. Een ander groot deel van de vroegere gemeente wordt ingenomen door het spoorwegemplacement station Antwerpen-Noord met het treinstation Antwerpen-Haven. De inwoners van Oorderen stonden ook onder hun bijnaam "karotenbuters" bekend. Het grondgebied van de vroegere gemeente Oorderen vormt (samen met dat van de vroegere gemeenten Oosterweel en Wilmarsdonk) onder het postnummer 2030 nu een deel van het district Antwerpen. Slechts één gebouw blijft er nog over van het dorp, namelijk de indrukwekkende schuur van de Berghoeve. Die is heden terug te vinden in Bokrijk.
Hoe gaan naar Oorderen met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia

Openbare lijnen met haltes dichtst in de buurt van Oorderen in Antwerpen

Bus lijnen met haltes dichtst in de buurt van Oorderen in Antwerpen

Makkelijker om bij Oorderen te komen met de app!