Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Piepke in Zuidhorn via bus of trein?

Routeaanwijzingen naar Piepke (Zuidhorn) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Piepke komen

    BusBus: 7541, 7542.

Hoe gaan naar Piepke via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke buslijnen stoppen nabij Piepke?

    Deze buslijnen stoppen nabij Piepke: 7541, 7542.

  • Hoeveel kost het bus tarief naar Piepke?

    Het bus tarief naar Piepke kost ongeveer €1.05 - €6.93.

Bekijk Piepke, Zuidhorn, op de kaart

Openbaar vervoer naar Piepke in Zuidhorn

Vraag jij je af hoe je naar Piepke geraakt in Zuidhorn, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Piepke te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Piepke te gaan.

Bus: 7541, 7542.

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Piepke eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Piepke gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Zuidhorn, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Piepke Adres: Wester-Waarddijk straat in Zuidhorn

Piepke, Zuidhorn
Piepke, ZuidhornHet Piepke is een klein boogbruggetje dat gebouwd werd in 1802 door Klaas Jans de Waard ten zuiden van het Nederlandse dorp Munnekezijl. De brug werd gebouwd over een kleine waterverbinding tussen Munnekezijl en het gehucht 't Hoekje, achter de in 1425 aangelegde dijk, die van de Ruigewaard (het gebied boven Grijpskerk) binnendijks gebied maakte. De brug voorzag de boer van de ertegenover gelegen boerderij "Aeykemaheerd" van een looproute tussen zijn boerderij en zijn achter de dijk gelegen polderland. Ook diende het bruggetje als verbinding tussen Kommerzijl en Pieterzijl. Over de dijk was namelijk een stenen voetpad aangelegd tussen Kommerzijl en Munnekezijl, waarbij de brug een afslag bood naar Pieterzijl. Het bruggetje wordt als eerste genoemd in een document uit 1815 dat het onderhoud regelde voor de brug als piepke of "pijpje". Op de sluitsteen aan de zuidkant van de brug bevindt zich het jaartal 1802. De brug is gemetseld uit bakstenen en heeft een ijzeren boog. Dit soort bruggen worden ook wel "steentil" genoemd in het Gronings. Het bruggetje is in de regio vooral bekend geworden door een anekdote uit 1819. Deze verhaalt dat de eerder genoemde Klaas Jans de Waard, de toenmalige bewoner van de Aeykemaheerd die de eerste schout (burgemeester) van Grijpskerk (1811-1819) en kerkvoogd van de net gestichte kerk van Pieterzijl was, overleed op een modderpad na een dienstreis naar Zuidhorn, waarna zijn paard alleen aankwam. In de 20e eeuw verviel het bruggetje steeds verder. Hoewel sommigen vonden dat het de moeite van het restaureren niet waard was, werd de boogbrug in 1993 toch hersteld door de Stichting Landschapsonderhoud Groningen. Een poging van de stichting Kluften en Waarden uit Grijpskerk om de boogbrug met hulp van de gemeente Zuidhorn en de provincie Groningen te bestemmen als rijksmonument mislukte dat jaar echter omdat de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed vond dat de brug 'te weinig landelijk belang' diende. De brug is eigendom van de stichting Kluften en Waarden, die ook een informatiebord bij de brug heeft geplaatst. De boogbrug heeft een tijdlang op de lijst met industrieel erfgoed van de Stichting Industrieel Erfgoed Noord-Nederland gestaan, maar maakt daar momenteel geen deel meer van uit.
Hoe gaan naar Piepke met het openbaar vervoer - Over de plek

Reis rond in Zuidhorn via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Zuidhorn was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Zuidhorn.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Zuidhorn wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Zuidhorn of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Zuidhorn? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Zuidhorn? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Zuidhorn met alle bus of trein routes en haltes op een interactieve kaart.

Zuidhorn heeft 2 OV-mogelijkheden, waaronder: bus of trein, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, GVB, GVB, GVB, U-OV, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, RET, De Lijn en Connexxion