Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Ruiten-Aa Kanaal in Vlagtwedde via bus of trein?

Routeaanwijzingen naar Ruiten-Aa Kanaal (Vlagtwedde) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Ruiten-Aa Kanaal komen

    BusBus: 14.

Hoe gaan naar Ruiten-Aa Kanaal via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke bus lijn stopt in de buurt van Ruiten-Aa Kanaal?

    14

Bekijk Ruiten-Aa Kanaal, Vlagtwedde, op de kaart

Openbaar vervoer naar Ruiten-Aa Kanaal in Vlagtwedde

Vraag jij je af hoe je naar Ruiten-Aa Kanaal geraakt in Vlagtwedde, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Ruiten-Aa Kanaal te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Ruiten-Aa Kanaal te gaan.

Bus: 14.

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Ruiten-Aa Kanaal eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Ruiten-Aa Kanaal gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Vlagtwedde, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Ruiten-Aa Kanaal Adres: Vlagtwedde straat in Vlagtwedde

Ruiten-Aa Kanaal, Vlagtwedde
Ruiten-Aa Kanaal, VlagtweddeHet Ruiten-Aa-kanaal is een kanaal in Groningen tussen Veelerveen en Ter Apel in de streek Westerwolde. Het dient voor de afwatering en is tevens bevaarbaar voor recreatievaart met een beperkte diepgang en een maximale doorvaarthoogte van 2,5 meter. Bij Ter Apel staat het kanaal in verbinding met het Ter Apelkanaal en in Veelerveen komt het samen met Mussel-Aa kanaal in het B.L. Tijdenskanaal. Het Ruiten-Aa-kanaal ligt ten oosten van het riviertje de Ruiten-Aa, waarnaar het genoemd is waarvan het grotendeels de watervoerende functie heeft overgenomen. Ter hoogte van Vlagtwedder-Veldhuis, bijvoorbeeld, onderbreekt de voedingsleiding deze beek en voert het overgrote deel van het water van de Ruiten-Aa ter hoogte van Vlagtwedde in het Ruiten-Aa-kanaal. Anno 2006 zijn er plannen om de knip in de beek ongedaan te maken en tussen de Ruiten-Aa en de voedingsleiding een kraantje te plaatsen. Het waterschap Hunze en Aa's is beheerder van het kanaal. Het Ruiten-Aa-kanaal is ontstaan op initiatief van de Vereniging ter bevordering van de kanalisatie van Westerwolde opgericht door Boelo Luijtjens Tijdens. Deze vereniging had als doel om de wateroverlast waarmee Westerwolde kampte ten gevolge van de vervening van het Bourtangerveen te bestrijden. Deze vereniging liet ing. A.J.H Bauer een plan maken waar het Ruiten-Aa-kanaal deel van uitmaakte. Het verscheen in 1893. Dit plan werd met enige aanpassingen ten uitvoer gebracht. Het Ruiten-Aa-kanaal kwam in 1920 gereed. Het had tevens een zijtak naar Bourtange en was voorzien van acht sluizen. Veelerveenstersluis (No II) Vlagtweddersluis (No III) Bourtangersluis (No IV) Wollinghuizersluis (No V) Jipsinghuizersluis (No VI) Sellingersluis (No VII) Zuidveldsluis (No VIII) Ter Apelersluis (No IX) De scheepvaart op het kanaal ondersteunde de ontginning van de heide- en veengebieden van Westerwolde. Er werd kunstmest en Dollardslib aangevoerd en de landbouwproducten als Aardappelen konden van worden afgevoerd en eventueel naar de aan het kanaal gelegen aardappelmeelfabriek Westerwolde in Veelerveen worden gebracht. Na de Tweede Wereldoorlog verloor het kanaal zijn belang voor de beroepsvaart en werd het voor de scheepvaart afgesloten en de tak naar Bourtange gedempt. In de jaren negentig van de twintigste eeuw werd in het belang van de toeristische ontwikkeling van Westerwolde het kanaal weer geopend. Het kanaal werd voorzien van zelfbedieningsluizen en -bruggen. De tak naar Bourtange werd opnieuw gegraven. De Veelerveenstersluis was naar het noorden verplaatst zodat deze aan het B.L. Tijdenskanaal kwam te liggen waardoor het kanaal na de heropenstelling zeven sluizen telde.
Hoe gaan naar Ruiten-Aa Kanaal met het openbaar vervoer - Over de plek

Reis rond in Vlagtwedde via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Vlagtwedde was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Vlagtwedde.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Vlagtwedde wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Vlagtwedde of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Vlagtwedde? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Vlagtwedde? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Vlagtwedde met alle bus of trein routes en haltes op een interactieve kaart.

Vlagtwedde heeft 2 OV-mogelijkheden, waaronder: bus of trein, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, GVB, GVB, GVB, U-OV, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, RET, De Lijn en Connexxion