Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Station Kortenberg in Kortenberg via Bus, Trein, Sneltram of Metro?

Info service alert Coronavirus Updates
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden bijgewerkt in de Moovit app.
Voor meer details Download de app
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden in de app bijgewerkt.
Voor meer details om de app te downloaden
Get it on Google PlayDownload on the App Store
Station Kortenberg kaart De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia

Routeaanwijzingen naar Station Kortenberg (Kortenberg) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Station Kortenberg komen

Vragen & antwoorden

 • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Station Kortenberg?

  De dichtstbijzijnde stations bij Station Kortenberg zijn:

  • Kortenberg is 71 meters verwijderd, 1 minuten wandelen.
  • Kortenberg Station Zuid is 93 meters verwijderd, 2 minuten wandelen.
  • Kortenberg Station Noord is 119 meters verwijderd, 2 minuten wandelen.
  • Kortenberg Rijkswacht is 611 meters verwijderd, 8 minuten wandelen.
  • Kortenberg Gemeentehuis is 973 meters verwijderd, 13 minuten wandelen.
  Meer details...
 • Welke Buslijnen stoppen nabij Station Kortenberg?

  Deze Buslijnen stoppen nabij Station Kortenberg: 225, 271, 352, 652.

  Meer details...
 • Welke Treinlijnen stoppen nabij Station Kortenberg?

  Deze Treinlijnen stoppen nabij Station Kortenberg: S2, S9.

  Meer details...
Station Kortenberg kaart De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
De populairste Urban Mobility App in Belgique.
Alle plaatselijke vervoersmogelijkheden in een app
Get it on Google PlayDownload on the App Store

Openbaar vervoer naar Station Kortenberg in Kortenberg

Vraag jij je af hoe je naar Station Kortenberg geraakt in Kortenberg, België? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Station Kortenberg te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Station Kortenberg te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Station Kortenberg? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Kortenberg; Kortenberg Station Zuid; Kortenberg Station Noord; Kortenberg Rijkswacht; Kortenberg Gemeentehuis.

Je kan naar Station Kortenberg reizen via Bus, Trein, Sneltram of Metro. Dit zijn de lijnen en routes die haltes hebben in de nabijheid - Bus: 225, 271, 352, 652 Trein: S2, S9

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Station Kortenberg eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Station Kortenberg gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 865 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Kortenberg, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Station Kortenberg, Kortenberg
Station Kortenberg, Kortenberg Station Kortenberg is een spoorwegstation langs spoorlijn 36 (Brussel-Luik) in de gemeente Kortenberg. In 2001 begonnen de werkzaamheden aan de verdubbeling van het aantal sporen van 2 naar 4 op het traject. De sporen van spoorlijn 36 werden naar buiten toe verplaatst, en op de oude bedding werd spoorlijn 36N aangelegd. Het oude station van Kortenberg met 2 perrons en 3 sporen (één extra wisselspoor in het station) werd afgebroken. De loketdiensten werden gevestigd in een container aan de noordkant van het station (kant Erps-Kwerps). In december 2006 werden de vier sporen op het traject in gebruik genomen. De sporen 2 en 3 worden gebruikt door de Thalys, de ICE en IC-treinen. Deze stoppen door de regel niet. De buitenste sporen 1 en 4 worden gebruikt door de lokale treinen, met halte in Kortenberg. Tijdelijk werd gewerkt met kleine schuilhokjes op beide perrons. In de loop van 2010 werd het nieuwe station van Kortenberg - in de vorm van een modern ogende glazen doos - afgewerkt aan de zuidkant van het station (kant Kortenberg). De voorziene afwerkdatum van eind november 2009 werd zo met een half jaar overschreden. De "glazed box" biedt naast loketdiensten ook een overdekte fietsenparking. Beide perrons zijn volledig verhard met een klinkerbevloering en met noppentegels voor de begeleiding van slechtzienden (Toegankelijkheid). Infrabel plaatst ook liften naar de perrons. In de buurt van de hoofdtoegangstrappen is bij beide perrons een beschutte zone geplaatst over een 50-tal meter en een verwarmd gesloten wachthuisje. Sinds december 2005 is er met de ingebruikname van de Bocht van Nossegem een verbinding van Leuven en Limburg met de luchthaven van Brussels Airport. Deze dienst heeft geen stopplaatsen tussen Leuven en de luchthaven. Met de invoering van het Gewestelijk Expresnet in 2016 zal Kortenberg per spoor met de luchthaven verbonden worden. Het Expresnet zal ook zorgen voor een verhoogd aanbod tijdens de spitsuren van 4 verbindingen per uur met Brussel en Leuven (lijn 1), aangevuld met nog 2 extra verbindingen (lijn 3) per uur die tevens een tussenstop in het station van Brussels Airport zullen maken. Sinds 28 juni 2013 zijn de loketten van dit station gesloten en is het een stopplaats geworden. Voor de aankoop van allerlei vervoerbewijzen kan men bij voorkeur terecht aan de biljettenautomaat die ter beschikking staat, of via andere verkoopskanalen.
Hoe gaan naar Station Kortenberg met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Makkelijker om bij Station Kortenberg te komen met de app!