Gå till huvudinnehållet

Ågs Bruk stopp reseplanerare

Ågs Bruk stopp - lördag tidtabell

LinjeVägbeskrivningTid
624Svärdsjö Centrum09:00
624Ågs Bruk12:00

Se Ågs Bruk, Stockholm, på kartan

Vägbeskrivning till Ågs Bruk Stockholm med kollektivtrafik

Följande transitlinjer har rutter som passerar nära Ågs Bruk

  • BussBuss:

Hur kommer du till Ågs Bruk med Buss?

Klicka på rutan Buss för att se stegvisa riktningar med kartor, ankomsttid för linjer och uppdaterade tidsplaner

Frågor & Svar
  • Vilka Buss linjer slutar nära Ågs Bruk?

    Dessa Buss linjer stannar nära Ågs Bruk: 624

  • Vad är biljettpriset för Buss till Ågs Bruk?

    Biljettpriset för Buss till Ågs Bruk är cirka kr30.00.

Se Ågs Bruk, Stockholm, på kartan

Världens mest populära app för att ta sig runt i Stockholm.
Alla lokala transportalternativ i en app

Kollektivtrafik till Ågs Bruk stopp i Stockholm

Letar du efter en vägbeskrivning till Ågs Bruk i Stockholm, Sverige?

Ladda ner Moovit App för att hitta det aktuella schemat och steg-för-steg-anvisningarna för Buss eller Tåg rutter som passerar genom Ågs Bruk.

Buss:

Vi gör det enkelt att åka med kollektivtrafik till Ågs Bruk, vilket är varför över 1.5 miljoner användare, inklusive användare i Stockholm, litar på Moovit som den bästa appen för kollektivtrafik.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Den första linjen till denna stopp är 624, kl. 09:00, och den sista linjen är 624 kl. 12:00.

Denna stopp används av Dalatrafiks linjer

Ågs Bruk
Ågs BrukÅgs bruk är en by och tidigare järnbruk vid Ågsjön i Svärdsjö socken, Falu kommun, Dalarna. Bruket, som ägdes av Stora Kopparbergs Bergslags AB, nedlades 1928. Kvar idag finns den bevarade masugnen med tillhörande rostugn samt en stor slagghög. Forsen och marken köptes 1826 av Stora Kopparberg i syfte att uppföra en hjälphytta åt Svartnäs. Då hade sedan gammalt funnits en bergsmanshytta här. Förutom masugn fanns här även en vattenkvarn. Blåsningen var ganska begränsad fram till 1830-talet, då privilegiet utökades till att även omfatta en hammarsmedja med tre härdar för stångjärnssmide, vilken smedja dock kom att uppföras vid Korså bruk. Likafullt medförde det ett ökat behov av råjärn, och 1842 uppfördes ett nytt krossverk för malm, en ny rostugn samt en förbättrad pipa till masugnen. 1844 brann hyttan, men nyuppfördes kort därefter och var redo att tas i bruk hösten 1845. En ny rostugn uppfördes 1866. Masugnen förstördes av en ny brand 1869 men återuppbyggdes kort därefter och fick en ny högre pipa och 1875 en ny starkare blåsmaskin. Sedan järnvägen Vintjärn-Åg-Svartbäcken stod klar 1884 började malmtransporterna att skötas med järnväg och året därpå installerades telefon. 1889 genomgick masugnspipan en sista ombyggnad samtidigt som en varmapparat och spelbanor för kol och slagg anlades. 1923 installerades en ny malmtuggare. Sista blåsningen skedde 1927.
Vägbeskrivningar till Ågs Bruk med kollektivtrafik
Enklare att ta sig till Ågs Bruk i...