Vägbeskrivningar till Adelsköldska Villan i Stockholm med Buss, Tunnelbana eller Tåg

Start
Slut
Sök

Vägbeskrivning till Adelsköldska Villan Stockholm med kollektivtrafik

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman, live-ankomster och vägbeskrivningar på kartan.

Hur kommer du till Adelsköldska Villan med Tunnelbana

Klicka på rutan Tunnelbana för att se stegvisa riktningar med kartor, ankomsttid för linjer och uppdaterade tidsplaner

Från Stockholms Läns Museum, Nacka 54 minuter
Gå
Tunnelbana - 17
17
Gå

Frågor & Svar

Vilka stationer är närmst Adelsköldska Villan?


De stationerna närmst Adelsköldska Villan är:
Runebergsplan är 109 meter bort, 2 min promenad.
Humlegården (På Karlavägen) är 230 meter bort, 4 min promenad.
Linnégatan är 394 meter bort, 6 min promenad.
Eriksbergsgatan är 499 meter bort, 7 min promenad.
Stockholm Stadion är 500 meter bort, 7 min promenad.

Vilka Tunnelbana linjer slutar nära Adelsköldska Villan?

Dessa Tunnelbana linjer stannar nära Adelsköldska Villan: Tunnelbana - 17.

Vilka Buss linjer slutar nära Adelsköldska Villan?

Dessa Buss linjer stannar nära Adelsköldska Villan: Buss - 1, Buss - 2, Buss - 4, Buss - 55, Buss - 67, Buss - 72.

Få vägbeskrivning från din nuvarande plats
Moovit är världens #1 transit app
Stöder över 2700 städer i 90+ länder världen över!
Google Play badge AppStore badge
Lägg till detta märke till din hemsida Klicka för att kopiera HTML

Letar du efter vägbeskrivning från Adelsköldska Villan i Stockholm, Sverige?

Hur du tar dig till Adelsköldska Villan blev just vldigt mycket enklare med Moovit. Få vägbeskrivningar och hitta det närmsta stoppet med Moovits mobil app eller Moovits Web App.

Buss, Tunnelbana eller Tåg är relevanta transport alternativ som kan användas för att nå din destination. Följande transportlinjer har rutter som passerar nära Adelsköldska Villan Tunnelbana: Tunnelbana - 17; Buss: Buss - 1, Buss - 2, Buss - 4, Buss - 55, Buss - 67, Buss - 72.

Letar du efter ett stopp nära din destination? Testa dessa alternativ: Runebergsplan; Humlegården (På Karlavägen); Linnégatan; Eriksbergsgatan; Stockholm Stadion.

Använder du en specifik bussapp för att kontrollera busstiden? Och en annan tågapp för att få tågtiden? Med Moovit har vi alla dina kollektivtrafikalternativ i en enkel att använda gratis app.

Moovit hjälper dig att hitta de snabbaste anvisningarna till Adelsköldska Villan, med de mest uppdaterade tidsplanerna. Ladda ner vår app för att få live-steg-för-steg-riktningar, schemaläggning i realtid och vilken närliggande transitlinje kommer ta dig till Adelsköldska Villan på kortast möjliga tid. Hämta Moovit för att se varför Google Play Store och Apple App Store röstade oss som en av de bästa transport apparna som finns.

Adelsköldska Villan, Stockholm
Adelsköldska Villan, Stockholm Adelsköldska villan är en byggnad vid Villagatan 2 / Karlavägen 33 i Villastaden på Östermalm i centrala Stockholm. Villastaden hade skapats efter engelskt mönster på 1870-talet och på tomten hade tidigare den Cederschiöldska villan uppförts i nygotik. Grundläggningen var dock dålig och villan fick rivas efter bara ett tiotal år. Istället lät major Claes Adolf Adelsköld uppföra en ny byggnad. Adelsköld som kallade sig själv Sveriges rallarbuse Nr.1 hade projekterat och anlagt flera hundra mil enskilda järnvägar i Sverige och var dessutom kulturellt och samhällspolitiskt engagerad. Han var väl förtrogen med arkitekturen nere på kontinenten genom sina många resor och stod själv bakom en mängd stationsbyggnader. Vid denna tidpunkt hade en populär villatyp utvecklats med rötter i antiken och renässansen där rummen grupperade symmetriskt runt ett så kallat atrium som belystes ovanifrån av en lanternin. Adelsköld skissade ett utkast som bearbetades av Wilhelm Klemming. Byggnaden i tre våningar uppfördes 1887-1888. Fasaden på mellanvåningen kläddes med röda cementplattor medan övriga väggar putsades. Den yttre taklisten är gjuten i gips. Mot Karlavägen vetter en loggia med polerade granitkolonner med kapitäl av brons som sägs vara inspirerad av sägs av Heinrich Schliemanns palats i Aten. Byggnaden visar annars stora likheter med Adelskölds herrgård Nolhaga som uppförts 1879-80 efter Adrian C. Petersons ritningar. Interiören var påkostad med praktfulla stuck-, snickeri- och måleriarbeten, de sistnämnda av dekorationsmålaren Carl Grabow. 1909 förvärvades villan av Grängesbergsbolagets vd Erik Frisell som med Ferdinand Bobergs hjälp initierade en renovering. Interiören gjordes om i slät jugend och ljusgården sattes igen. Efter att Polska staten, vars ambassad är belägen i grannfastigheten på Karlavägen 35, förvärvade byggnaden 1973 inleddes en pietetsfull renovering där och bland annat stuckaturtak från Adelskölds tid kunde återskapas. Under ett 30-tal år huserade Polska institutet i byggnaden.
Vägbeskrivningar till Adelsköldska Villan med kollektivtrafik
Moovit - Din lokala reseapp för Android och iOS
Moovit Realtids Ankomster, Tidsplaner, Kartor & Mer