Vägbeskrivningar till Birger Jarls Ek i Solna med Buss, Tunnelbana eller Tåg

Start
Slut
Sök

Vägbeskrivning till Birger Jarls Ek Solna med kollektivtrafik

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman, live-ankomster och vägbeskrivningar på kartan.

Hur kommer du till Birger Jarls Ek med Tunnelbana

Klicka på rutan Tunnelbana för att se stegvisa riktningar med kartor, ankomsttid för linjer och uppdaterade tidsplaner

Från Ösbygravfältet, Danderyd 60 minuter
Gå
Tunnelbana - 14
14
Tunnelbana - 11
11
Gå
Från Fågeltorn, Huddinge 77 minuter
Gå
Tunnelbana - 18
18
Gå

Frågor & Svar

Vilka stationer är närmst Birger Jarls Ek?


De stationerna närmst Birger Jarls Ek är:
Lindhagensgatan är 460 meter bort, 7 min promenad.
Strandbergsgatan är 618 meter bort, 9 min promenad.
Nordenflychtsvägen är 704 meter bort, 10 min promenad.
Olof Dalins Väg är 934 meter bort, 13 min promenad.
Kristineberg T-Bana är 938 meter bort, 13 min promenad.

Få vägbeskrivning från din nuvarande plats
Moovit är världens #1 transit app
Stöder över 2700 städer i 90+ länder världen över!
Google Play badge AppStore badge
Lägg till detta märke till din hemsida Klicka för att kopiera HTML

Undrar du hur man tar sig till Birger Jarls Ek i Solna, Sverige? Moovit hjälper dig att hitta det bästa sättet att ta sig till Birger Jarls Ek med steg för steg instruktionerna från den närmsta stationern.

Moovit erbjuder gratis kartor och live riktningar för att hjälpa dig navigera i staden. Se scheman, rutter, tidtabeller och få reda på hur lång tid det tar dig att komma till Birger Jarls Ek.

Letar du efter den närmaste hållplatsen eller stationen för Birger Jarls Ek? Kolla in den här listan med hållplatser nära din destination. Lindhagensgatan; Strandbergsgatan; Nordenflychtsvägen; Olof Dalins Väg; Kristineberg T-Bana.

Du kan ta dig till Birger Jarls Ek med Buss, Tunnelbana eller Tåg. Dem här linjerna har hållplatser i närheten. Tunnelbana: Tunnelbana - 10, Tunnelbana - 11, Tunnelbana - 18, Tunnelbana - 19; Buss: Buss - 4, Buss - 50, Buss - 726.

Vill du se om det finns en annan rut som tar dig dit snabbare? Moovit hjälper dig att hitta alternativa rutter eller tider. Få riktningar till och från Birger Jarls Ek enkelt med hjälp av Moovit appen eller hemsidan.

Vi gör det enkelt att åka till Birger Jarls Ek , vilket är varför mer än 360 miljoner användare, inkluderat användare i Solna, litar på Moovit som den bästa appen för kollektiv trafiken. Du behöver inte ladda ner en individuell buss app eller tåg app, Moovit är din allt–i–ett transport app som hjälper dig att hitta de bästa bussarna och tågen.

Birger Jarls Ek, Solna
Birger Jarls Ek, Solna Birger jarls ek (även Kung Valdemars ek) är en ek som står mitt i Essingeledens trafikplats Kristinebergsmotet på västra Kungsholmen i Stockholm. Eken är uppemot 800 år gammal och därmed lika gammal som Stockholm och bär därför namnet efter stadens grundare Birger jarl. Eken har fortfarande lite liv i sig, som visar sig i en grönskande gren och utgör numera högsta naturvärde, naturvärde klass 1, vilket motsvarar naturreservat. Birger jarls ek är idag en solitär ek, som kan vara uppemot 800 år gammal. På 1600- och 1700-talen växte den tillsammans med andra ekar i Stora Hornsbergs slottspark. Fortfarande på 1930-talet stod den orörd på en äng mellan Kristinebergs slott samt dåvarande Iris-Hornsbergs trädgårdskoloni och Hornsbergsvelodromen. Sedan dess har koloniträdgården och velodromen rivits och bebyggelsen krupit närmare. På 1930-talet mättes eken av Rutger Sernander då hade den en omkrets på 6,10 meter mätt 1,5 meter över marken.Eken blev så småningom ihålig och fylldes med betong i slutet av 1950-talet. När Essingeleden planerades, i början av 1960-talet, sägs det att man flyttade den planerade vägsträckningen för att bevara eken. Numera står eken bara drygt tio meter väster om Essingeleden vid trafikplatsen i Kristineberg. Trädet har en diameter på 202 cm i brösthöjd och är därmed en av nio ekar i Stockholms stad som har en diameter över 200 cm enligt en dokumentation från 2007 (de övriga åtta ekarna finns samtliga på Djurgården).
Vägbeskrivningar till Birger Jarls Ek med kollektivtrafik
Moovit - Din lokala reseapp för Android och iOS
Moovit Realtids Ankomster, Tidsplaner, Kartor & Mer