Gå till huvudinnehållet

Vägbeskrivningar till Rödjebro i Hebymed Buss, Tåg eller Färja?

Se Rödjebro, Heby, på kartan

Vägbeskrivning till Rödjebro Heby med kollektivtrafik

Följande transitlinjer har rutter som passerar nära Rödjebro

  • BussBuss:844867

Hur kommer du till Rödjebro med Buss?

Klicka på rutan Buss för att se stegvisa riktningar med kartor, ankomsttid för linjer och uppdaterade tidsplaner

Frågor & Svar
  • Vilka Buss linjer slutar nära Rödjebro?

    Dessa Buss linjer stannar nära Rödjebro: 844, 867

Se Rödjebro, Heby, på kartan

Världens mest populära app för att ta sig runt i Heby.
Alla lokala transportalternativ i en app

Kollektivtrafik till Rödjebro i Heby

Undrar du hur man tar sig till Rödjebro i Heby, Sverige? Moovit hjälper dig att hitta det bästa sättet att ta sig till Rödjebro med steg för steg instruktionerna från den närmsta stationern.

Moovit erbjuder gratis kartor och live riktningar för att hjälpa dig navigera i staden. Se scheman, rutter, tidtabeller och få reda på hur lång tid det tar dig att komma till Rödjebro.

Buss:844867

Vill du se om det finns en annan rut som tar dig dit snabbare? Moovit hjälper dig att hitta alternativa rutter eller tider. Få riktningar till och från Rödjebro enkelt med hjälp av Moovit appen eller hemsidan.

Vi gör det enkelt att åka till Rödjebro , vilket är varför mer än 1.5 miljoner användare, inkluderat användare i Heby, litar på Moovit som den bästa appen för kollektiv trafiken. Du behöver inte ladda ner en individuell buss app eller tåg app, Moovit är din allt–i–ett transport app som hjälper dig att hitta de bästa bussarna och tågen.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Plats: Heby, Stockholm

Rödjebro, Heby
Rödjebro, HebyRödjebro eller Rödje är en by i Huddunge socken, Heby kommun. Byns namn Rödje är fornsvenska och betyder ungefär röjningen eller nybygget. Byn var förmodligen ganska ny då den omtalas första gången 1376. Den saknas i markgäldsförteckningen 1312 och namnet antyder att det är ett medeltida kolonisationsnamn. Däremot har människor bott på platsen tidigare, på byns ägor finns bland annat ett fynd av en Tunnackig flintyxa som förmodligen härrör från en hittills oupptäckt trattbägarboplats i närheten. Den omtalas första gången 1376 då Siggo de Rydio var faster i samband med jordbyte i byn Torp, Nora socken. 1427 var Laurentius de Rydie nämndeman vid Våla häradsrätt. I de äldsta jordeböckerna 1541 är Rödje ett mantal om 6 öresland, som brukas av en bonde. Under 1600-talet delas jorden, från 1630-talet fanns här två bönder, 1640-talet tre, och på 1650-talet fyra, dessutom en sockenskräddare. På 1680-talet fanns här fem bönder och soldattorp för soldaten Bonde. Fler torp tillkommer senare, men bönderna blir dock aldrig fler än fem. Nere vid Huddungeån hade byn redan 1629, och från 1631 även en såg. Tidigare hade här endast funnits ett vadställe över ån, men på 1600-talet byggs en bro, som på 1700-talet byggdes en stenbro. På den här platsen på Rödjes ägor tillkom i mitten av 1800-talet en handelsbod. Samtidigt moderniserades sågen, ett garveri anlades och en rad nya torp tillkom i området, som blev något av ett mindre centrum i Huddunge, vid sidan av Huddungebyn. I början på 1900-talet tillkom en idrottsplats i orten. Idag har namnet Rödjebro tagit över som huvudbenämning på bebyggelsen i området, även om de flesta på orten fortfarande skiljer mellan Rödje och Rödjebro.
Enklare att ta sig till Rödjebro i...