Vägbeskrivningar till Skoklosters Slott i Håbo med Buss

Start
Slut
Sök

Vägbeskrivning till Skoklosters Slott Håbo med kollektivtrafik

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman, live-ankomster och vägbeskrivningar på kartan.

Hur kommer du till Skoklosters Slott med Buss

Klicka på rutan Buss för att se stegvisa riktningar med kartor, ankomsttid för linjer och uppdaterade tidsplaner

Från Ikea, Uppsala 127 minuter
Gå
Buss - 804804
Buss - 803803
Buss - 311311
Från Uppsala 109 minuter
Buss - 804804
Buss - 803803
Buss - 311311
Från Märsta, Sigtuna 88 minuter
Buss - 582582
Buss - 579579
Buss - 311311
Från Märsta Centrum, Sigtuna 81 minuter
Buss - 579579
Buss - 311311
Från Arlanda, Sigtuna 99 minuter
Gå
Buss - 579579
Buss - 311311

Frågor & Svar

Vilka stationer är närmst Skoklosters Slott?


De stationerna närmst Skoklosters Slott är:
Skokloster Slott är 331 meter bort, 5 min promenad.
Skokloster Slottsskogens Vsk. är 969 meter bort, 13 min promenad.
Klockargården är 1053 meter bort, 14 min promenad.

Vilka Buss linjer slutar nära Skoklosters Slott?

Dessa Buss linjer stannar nära Skoklosters Slott: 311.

Få vägbeskrivning från din nuvarande plats
Moovit är världens #1 transit app
Stöder över 2700 städer i 90+ länder världen över!
Google Play badge AppStore badge
Lägg till detta märke till din hemsida Klicka för att kopiera HTML

Letar du efter en vägbeskrivning till Skoklosters Slott i Håbo, Sverige? Din resa blev precis väldigt mycket enklare.

Ladda ner Moovit appen för att hitta dem snabbaste vägbeskrivningarna och för att se dem senaste Buss scheman till Skoklosters Slott. Hitta uppdaterade tider för alla rutter som är tillgängliga med live steg för steg vägbeskrivningar från Skoklosters Slott.

Moovit appen låter dig också se dem närmsta stoppen och stationerna vid din destination. Välj från en lista av stop nära Skoklosters Slott: Skokloster Slott; Skokloster Slottsskogens Vsk.; Klockargården.

Välj Buss alternativ som du kan ta för att komma till Skoklosters Slott. Här är en lista över några linjer som passerar nära din destination. Buss: 311.

Vill du planera din returresa från Skoklosters Slott men vet inte gatuadressen? Du kan välja din destination från vår online karta och Moovit kommer att hitta dem bästa rutterna för att ta dig dit du vill!

Moovit hjälper dig att hitta den snabbaste rutten och den mest lägliga avgångstiden. Du behöver inte installera en buss app för att kolla busstiderna eller en tåg app för att kolla tåg tiden. Moovit har all kollektivtrafik information som du behöver. Det är därför Google Play Store och Apples App Store röstade fram oss som en av dem bästa kollektivtrafik apparna som finns.

Skoklosters Slott, Håbo
Skoklosters Slott, Håbo Skoklosters slott är ett tidigare privatpalats beläget på Skohalvön vid Mälaren i Håbo kommun, mellan Stockholm och Uppsala. Skoklosters slott räknas som ett av Europas främsta barockslott. Det är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige och tillkom under den svenska stormaktstidens mest blomstrande period. Trots en byggtid på över trettio år fullbordades slottet inte helt, utan bygget avstannade då byggherren Carl Gustaf Wrangel dog 1676. Arkitekt var troligen byggmästaren Caspar Vogel från Thüringen. Jean de la Vallée ritade barockträdgården och en sjögård som aldrig förverkligades. Även Nicodemus Tessin den äldre var inblandad i projektet eftersom slottets fasadutformning sannolikt återgår på dennes ritningar. De originella åttkantiga tornen och deras huvar har motsvarigheter i palatset Ujazdów i Warszawa i Polen som Wrangel belägrade under Karl X Gustavs polska krig. Sannolikt låg Tessins korrigerade ritningar med åttkantstorn till grund för den tyske finsnickaren Barhel Volklands modell som har bevarats. Skulle Caspar Vogel ha gjort ursprungsritningen skulle man istället förvänta sig fyrkantstorn i avsatser med balustradgallerier som i arkitektens hemtrakter i mellersta och södra Tyskland. Med sådana tornbyggnader försågs både slotten i Wrangelsburg och Bremerförde med flera i Pommern. Den som ansvarade för anläggningens fullbordande med avseende på trädgården och inredningarna var den svenskfödde arkitekten Mathias Spihler som var verksam här i en inspektorssyssla till och med 1686. Skokloster är arkitektoniskt unikt i Sverige. Det finns inga påtagliga föregångare eller efterföljare.Slottet förvärvades 1967 av staten som då började ett omfattande renoveringsarbete. Skokloster är numera museum och sedan 1971 ett statligt byggnadsminne som förvaltas av Statens fastighetsverk. På Skoklosters slott förvaras över 50 000 föremål, däribland en omfattande vapensamling – som är en av Europas mest kända – och ett porträttgalleri med 600 verk. Vissa av museets salar visas för allmänheten under sommarmånaderna.
Vägbeskrivningar till Skoklosters Slott med kollektivtrafik
Moovit - Din lokala reseapp för Android och iOS
Moovit Realtids Ankomster, Tidsplaner, Kartor & Mer