How to get to Kirkkonummen Asema in Helsinki by Bus, Train

Start
End
Search

Directions to Kirkkonummen Asema from the top locations in Helsinki using Bus, Train

Click on a route to get updated schedules, live arrivals and step-by-step directions.

Click on a route to get updated schedules

How to get to Kirkkonummen Asema by Bus

Click on a route and see step by step directions on a map, line arrival times and updated line schedules.

From Espoo 61 min
Bus - 136
136
Bus - 173Z
173Z
From Espoontori, Espoo 58 min
Bus - 134
134
Bus - 173Z
173Z
From ABC Pickala 34 min
Bus - 181
181
From Lippulaiva, Espoo 47 min
Bus - 146
146
Bus - 173Z
173Z
From Latokaski / Ladusved 42 min
Bus - 157
157
Bus - 174Z
174Z

How to get to Kirkkonummen Asema by Train

Click on a route and see step by step directions on a map, line arrival times and updated line schedules.

From Espoo 19 min
Train - U
U
From Espoontori, Espoo 22 min
Train - U
U
From Latokaski / Ladusved 71 min
walking.svg
Train - U
U

Questions & Answers

What are the closest stations to Kirkkonummen Asema?

  • The closest stations to Kirkkonummen Asema are:
    • Kirkkonummi is 109 meters away, 2 min walk
    • Munkinkuja is 180 meters away, 3 min walk
    • Kirkkonummenportti is 555 meters away, 8 min walk
    • Munkinmäentie is 589 meters away, 9 min walk

Which Train lines stop near Kirkkonummen Asema?

Which Bus lines stop near Kirkkonummen Asema?

Get directions from your current location
Moovit is the world's #1 transit app.
Supports over 1500 cities in 79+ countries worldwide!
Google Play badge AppStore badge

Traveling to Kirkkonummen Asema in Helsinki has never been so easy. Use Moovit to get detailed step by step directions as you travel from your current location or from a top attraction or any major public transit station.

View detailed routes on a map, see bus and train schedules, arrival times, and service alerts so you know exactly how to get to Kirkkonummen Asema.

When traveling to Kirkkonummen Asema use Moovit's Live Directions with Get Off Notifications to know exactly where and how far to walk, how long to wait for your line , and how many stops are left. Moovit will alert you when it’s time to get off — no need to constantly re-check whether yours is the next stop.

Kirkkonummen Asema
Kirkkonummen Asema Kirkkonummen rautatieasema (lyh. Kkn, ruots. Kyrkslätts järnvägsstation) on lähi- ja kaukojunien rautatieasema rantaradalla Kirkkonummella, Siuntion ja Tolsan asemien välissä. Kirkkonummi on X-, U- ja L-lähijunien pääteasema, jossa myös Y-junat pysähtyvät. Asemalla pysähtyvät Helsinki – Turku/Turku satama kaukojunista IC 941, IC 943, IC 966, IC 986, IC 972 ja IC 974. Kirkkonummen rautatieasemalta lähtee kolme linja-autovuoroa Karjaalle päivässä arkisin klo 7.30, 13.30 ja 17.30, josta on yhteys Turkuun. Välittömästi Kirkkonummen ratapihan jälkeen rantarata jatkuu Turun suuntaan yksiraiteisena, Helsingin suuntaan kaksiraiteisena. Asema kuuluu Uudenmaan liiton inventoimiin kulttuuriympäristöihin. Asemarakennuksen suunnitteli arkkitehti Bruno Granholm samoin piirustuksin kuin Kauklahden rautatieasema Espoossa. Se on rakennettu 1901–1903 ja sen lähellä on lisäksi tavaramakasiini, huoltorakennuksia ja työntekijän asunto. Aseman vieressä oli toinenkin työntekijän asunto, mutta se purettiin vuonna 2009 koska sen tilalle rakennettiin uusi tie sekä linja-autoasema. Kirkkonummen rautatieasema jäi vuonna 1944 Moskovan välirauhansopimuksen nojalla Porkkalan vuokra-alueelle. Viimeinen suomalainen juna lähti asemalta 28. syyskuuta 1944 ja asema suljettiin suomalaiselta junaliikenteeltä virallisesti 3. lokakuuta samana vuonna. Neuvostoliiton miehitysaikana Kirkkonummi oli vuokra-alueen keskeinen liikennepaikka, ja tavara- ja sotilasliikenne Kirkkonummelta Pasilan kautta Leningradiin alkoi 4. marraskuuta 1944. Porkkalan palautuksen jälkeen Kirkkonummen rautatieasema avattiin suomalaisena liikennepaikkana jälleen toukokuun alussa 1956. Vuonna 1969 Kirkkonummesta tuli ensimmäisen sähköistetyn rataosan ja samalla rantaradan lähijunien pääteasema. Neuvostoliittolaisten miehitysaikana rakentamassa veturitallissa toimi veturikorjaamo 1980-luvun puoliväliin saakka; rakennus on sittemmin purettu. Asemalle rakennettiin alikulkutunneli vuonna 1988 ja samassa yhteydessä tavaramakasiini siirrettiin asemarakennuksen itäpuolelta sen länsipuolelle. Tavaraliikenne Kirkkonummen asemalla lopetettiin vuonna 2002, mutta matkustaja-asemana Kirkkonummi on edelleen tärkeä.Aseman lipunmyynti lakkautettiin 2. elokuuta 2014, mutta asemalla on lippuautomaatti.
How to get to Kirkkonummen Asema with public transit - About the place
People also search for:

Closest stations to Kirkkonummen Asema in Helsinki

Moovit - Your local transit app for Android and iOS
Moovit Live arrivals, Schedules, Maps