Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Fort Van Stabroek via Bus, Tram, Trein of Metro?

Bekijk Fort Van Stabroek op de kaart

Routeaanwijzingen naar Fort Van Stabroek met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Fort Van Stabroek komen

  • BusBus:

Hoe gaan naar Fort Van Stabroek via de Bus?

Klik op de Busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Bus haltes in de buurt van Fort Van Stabroek

  • Stabroek Oud Broek,7 min. wandelen,

Bus lijnen naar Fort Van Stabroek

  • 379,Zandvliet -Stabroek -Kapellen - scholen Brasschaat,
  • 671,Zandvliet - Stabroek - Kalmthout,
  • 70,Antwerpen - Hoevenen- Stabroek - Zandvliet,
  • 707,Zandvliet - Stabroek - scholen Merksem,
  • 708,Zandvliet - Stabroek - scholen Ekeren,
  • 709,Zandvliet - scholen Stabroek,
Vragen & antwoorden
  • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Fort Van Stabroek?

    De dichtstbijzijnde stations bij Fort Van Stabroek zijn:

    • Stabroek Oud Broek is 530 meter verwijderd, 7 minuten wandelen.
  • Welke Buslijnen stoppen nabij Fort Van Stabroek?

    Deze Buslijnen stoppen nabij Fort Van Stabroek: 770

  • Wat is het dichtstbijzijnde bus station bij Fort Van Stabroek?

    De dichtstbijzijnde bus station bij Fort Van Stabroek is Stabroek Oud Broek. Het is 7 min lopen.

Bekijk Fort Van Stabroek op de kaart

De populairste reisapp in Stabroek.
Alle lokale vervoersopties in een app

Openbaar vervoer naar Fort Van Stabroek

Vraag jij je af hoe je naar Fort Van Stabroek geraakt, België? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Fort Van Stabroek te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Fort Van Stabroek te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Fort Van Stabroek? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Stabroek Oud Broek.

Bus:

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Fort Van Stabroek eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Fort Van Stabroek gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Stabroek, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Fort Van Stabroek Adres: Abtsdreef 76-122 straat in Stabroek

Fort Van Stabroek
Fort Van StabroekHet Fort van Stabroek dateert uit 1902 toen het als compensatie diende voor het doorbreken van de Grote Omwalling die nodig was voor de uitbreiding van de haven van Antwerpen. Het was samen met het Fort van Sint-Katelijne-Waver het eerste pantserfort in Antwerpen. Het moest bestand zijn tegen geschut van 22 cm. De bouw van het fort liep echter vertragingen op. Het bevel werd gegeven in 1900, de bouw begon in 1902 en was voltooid in 1908. Voltooid werd het niet aangezien er geen zwaar geschut geplaatst was en nooit geplaatst zou worden. Voor de bouw werden in totaal 9 mensen onteigend. Dit is een kleine prijs voor de economische impact die de bouw van het fort heeft gehad. De vele Waalse gastarbeiders uit de streek van Geldenaken zorgden voor extra inkomsten voor horecazaken en andere kleine handelaars. Tijdens het uitgraven van de site werden 3 oude rivierbeddingen aangetroffen. Deze werd gebruikt door Georges Hasse in een reeks artikelen over de geschiedenis van de rivieren in Noord-Antwerpen. Het Fort van Stabroek is een fort van 2de orde met gedetacheerde reverscaponnières. Omdat de caponnières los van het hoofdgebouw stonden werd de gracht ertussen bewaakt door 2 koepels voor 5,7cm-geschut. De koepel voor het 15cm-geschut was voor dit fort van het gerecupereerde type. Alles samen was er 1 koepel voor twee 15cm-kanonnen, 2 koepels voor 12cm-houwitser en 4 koepels voor het geschut van 7,5cm. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak was het spel voor het Fort van Stabroek bijna uit. De belegering was 10 dagen bezig toen op 7 oktober 1914 het bevel tot evacuatie gegeven werd door koning Albert 1. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog probeerde het Belgische leger de fortengordel nog weerbaar te maken met een anti-tankgracht maar dit heeft de Duitse opmars niet kunnen tegenhouden. Op 2 april 1947 verloor het haar status als verdedigingswerk. De jaren erna werd het fort en de omliggende gracht voor recreatieve doeleinden als zwemmen of vissen gebruikt. Albert Callens, een tandarts uit Beveren, kocht het fort in 1955 op, aanvankelijk als buitenverblijf, later om er kortstondig champignons te kweken. Vandaag baat de kleinzoon van Callens het fort uit. Door een renovatie is het fort nu toegankelijk om te gaan paintballen.
Hoe gaan naar Fort Van Stabroek met het openbaar vervoer - Over de plek

Openbare lijnen met haltes dichtst in de buurt van Fort Van Stabroek

Bus lijnen met haltes dichtst in de buurt van Fort Van Stabroek

Eenvoudiger naar Fort Van Stabroek in…