Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Nijevelt in Utrecht via bus of trein?

Routeaanwijzingen naar Nijevelt (Utrecht) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Nijevelt komen

    BusBus: 107.TreinTrein: SPRINTER.

Hoe gaan naar Nijevelt via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Hoe gaan naar Nijevelt via de trein?

Klik op de treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke bus lijn stopt in de buurt van Nijevelt?

    107

  • Welke trein lijn stopt in de buurt van Nijevelt?

    SPRINTER

Bekijk Nijevelt, Utrecht, op de kaart

Openbaar vervoer naar Nijevelt in Utrecht

Vraag jij je af hoe je naar Nijevelt geraakt in Utrecht, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Nijevelt te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Nijevelt te gaan.

Bus: 107.Trein: SPRINTER.

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Nijevelt eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Nijevelt gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Utrecht, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Nijevelt Adres: Kloosterpark straat in Utrecht

Nijevelt, Utrecht
Nijevelt, UtrechtNijeveld (ook: Nijevelt) is een voormalig middeleeuws kasteel, en vanaf 1536 ridderhofstad, dat waarschijnlijk gebouwd is in de 13e eeuw. Dit kasteel verrees in de polder Veldhuizen, ongeveer 1,5 km ten westen van de nederzetting De Meern, die mogelijk is ontstaan kort na de aanleg van de Meerndijk omstreeks het jaar 1200. Deze dijk beschermde het gebied ten westen ervan tegen overstromingen van Utrechtse rivieren als de Lek en de Hollandse IJssel. Kasteel Nijeveld lag in dit beschermde gebied en bovendien op de relatief hoge stroomrug van een verdwenen tak van de Rijn. Ooit voeren daar Romeinse schepen, waarvan een gaaf gebleven exemplaar is opgegraven in de directe omgeving van Nijeveld. Dit schip kan worden bekeken in het museum van het gereconstrueerde Romeinse castellum op de Hoge Woerd in De Meern. De weinige overblijfselen van kasteel Nijeveld liggen thans in het De Milan Viscontipark in de Meernse buurt Veldhuizen. Sinds 1 januari 2001 is de woonplaats De Meern, en daarmee Veldhuizen, een deel van de gemeente Utrecht. Over de oudste bewoners van het kasteel is niet veel bekend. Het kasteel stond er in ieder geval al in 1288. In 1311 gaf het kapittel van Sint-Jan 26 morgen land bij het huis te Nijevelt in pacht aan ridder Steven van Zuylen en zijn vrouw Mabelia; de oud-adellijke familie Van Zuylen van Nievelt ontleent haar naam mede aan dit goed/kasteel. In mei 1356 werd het kasteel belegerd door de troepen van Jan van Egmond, in dienst van de Hollandse graaf Willem V op weg naar Utrecht. Na een belegering van zeven weken en een hardnekkige verdediging, geleid door Steven van Zuylen van Nijevelt, moest hij zich op 22 mei overgeven, waarna het kasteel werd geplunderd en verbrand. In 1536 was Nijevelt door huwelijk van erfdochter Oeda van Zuylen overgegaan in de familie Van Rossum nadat zij getrouwd was met Jan, de broer van Maarten van Rossum. In 1579 kwam het door koop en vervolgens huwelijk in het geslacht Van Brederode. Door vererving en verkoop kwam het goed, waarop nu alleen nog een boerderij stond, vervolgens in buitenlandse handen (onder andere families Lippe en Visconti) waarna het via de familie Van Reede uiteindelijk in 1849 in handen kwam van de familie Van Lawick van Pabst in wier bezit het nog steeds is. Tijdens de Franse bezetting in 1672/73 raakte het in verval. Op een tekening van Jan de Beijer uit 1745 is het kasteel afgebeeld als een ruïne. In 1832 blijkt het verdwenen. Het huidige kasteelterrein bestaat uit een tweetal eilandjes met muurresten in het reeds genoemde De Milan Viscontipark in De Meern.

Reis rond in Utrecht via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Utrecht was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Utrecht.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Utrecht wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Utrecht of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Utrecht? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Utrecht? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Utrecht met alle bus of trein routes en haltes op een interactieve kaart.

Utrecht heeft 2 OV-mogelijkheden, waaronder: bus of trein, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, GVB, GVB, GVB, U-OV, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, RET, De Lijn en Connexxion