Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Sint-Salvatorkapel in Baarle-Nassau via bus?

Routeaanwijzingen naar Sint-Salvatorkapel (Baarle-Nassau) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Sint-Salvatorkapel komen

    BusBus: 132.

Hoe gaan naar Sint-Salvatorkapel via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke bus lijn stopt in de buurt van Sint-Salvatorkapel?

    132

Bekijk Sint-Salvatorkapel, Baarle-Nassau, op de kaart

Openbaar vervoer naar Sint-Salvatorkapel in Baarle-Nassau

Vraag jij je af hoe je naar Sint-Salvatorkapel geraakt in Baarle-Nassau, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Sint-Salvatorkapel te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Sint-Salvatorkapel te gaan.

Bus: 132.

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Sint-Salvatorkapel eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Sint-Salvatorkapel gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Baarle-Nassau, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Sint-Salvatorkapel Adres: Nijhoven straat in Baarle-Nassau

Sint-Salvatorkapel, Baarle-Nassau
Sint-Salvatorkapel, Baarle-NassauDe Sint-Salvatorkapel is een kapel tussen Baarle en Nijhoven in de gemeente Baarle-Nassau. De kapel is gewijd aan Sint-Salvator ofwel de Heilige Verlosser. Uit archeologisch onderzoek in 1950 is gebleken, dat de kapel een zeer lange geschiedenis heeft. Al in de achtste eeuw was er al een houten kapel met een begraafplaats. In de tiende eeuw heeft er een houten zaalkerkje gestaan. Deze kerk was in de elfde weer vervangen door een drieschepige houten kerk. In de veertiende eeuw stond er een stenen kerkgebouw, een bakstenen kruiskerk in gotische stijl. De lengte van deze kerk was 34 meter. Deze stenen kerk werd gebouwd als resultaat van een ruzie tussen de inwoners van Baarle-Nassau en die van Baarle-Hertog. De inwoners van Baarle-Hertog mochten op een gegeven moment in de vijftiende eeuw geen gebruik meer maken van de straten van Baarle-Nassau. De inwoners van Baarle-Hertog ontzegden de inwoners van Baarle-Nassau de toegang tot hun Sint-Remigiuskerk. De inwoners van Baarle-Nassau bouwden daarop een eigen kerk bij Nijhoven. In 1582 werd de kerk flink verwoest door een grote brand. Op 15 mei 1648 werd de Vrede van Münster ondertekend. De staatskerk van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd de Nederduits Gereformeerde Kerk (later Nederlandse Hervormde Kerk). Op 2 juli van dat jaar werd de Salvatorkapel in beslag genomen. De inboedel werd kort en klein geslagen. Eén beeld is destijds gespaard gebleven, dit beeld werd vervolgens ondergebracht in de Sint-Remigiuskerk van Baarle-Hertog. Daar is het beeld nog steeds te bewonderen. Ten tijde dat er nog een processie door Baarle rondtrok, kreeg dit beeld een plek. De kerk werd voortaan door protestanten gebruikt, maar was veel te groot voor het handjevol protestanten uit Baarle. De hervormde kerk van Chaam werd de streekkerk. De kerk werd slecht onderhouden door de Abdij van Thorn. Het schip en de transepten werden na 1807 gesloopt en het koor van de kerk raakt in verval. In 1926 werd het restant van de kerk afgebroken. In 1928 kwam de grond waarop de kerk had gestaan door tussenkomst van een stroman weer in handen van de Baarlese parochie. In 1930 verrees op de fundamenten van het oude koor de huidige Sint-Salvatorkapel. Het ontwerp hiervan wordt toegeschreven aan Dom Hans van der Laan. Om deze kapel ligt een bidtuin met een Lourdesgrot, Calvarieberg en kruisweg, vijftien paalkapelletjes met de geheimen van de rozenkrans en nog zeven met de smarten van Maria. Sinds 1996 is deze kapel een gemeentelijk monument, daarmee was de kapel het eerste bouwwerk in Baarle-Nassau die deze titel kreeg.
Hoe gaan naar Sint-Salvatorkapel met het openbaar vervoer - Over de plek

Reis rond in Baarle-Nassau via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Baarle-Nassau was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Baarle-Nassau.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Baarle-Nassau wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Baarle-Nassau of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Baarle-Nassau? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Baarle-Nassau? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Baarle-Nassau met alle bus routes en haltes op een interactieve kaart.

Baarle-Nassau heeft 1 OV-mogelijkheden, waaronder: bus, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, GVB, GVB, GVB, U-OV, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, RET, De Lijn en Connexxion