Hoe gaan naar Station Lede in Belgique via Bus, Trein, Sneltram of Metro

Start
Einde
Zoeken

Routeaanwijzingen naar Station Lede (Belgique) met het openbaar vervoer

Klik op een route voor de geüploade dienstregeling, live aankomsten en stap voor stap routeaanwijzingen.

Klik op een route om het actuele tijdrooster te bekijken

Hoe gaan naar Station Lede via de Trein

Klik op de Treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Korenmarkt, Gent 63 min
Wandelen
Trein - ANTWERPEN-CENTRAAL - LILLE FLANDRES(F)
Trein - GENT-SINT-PIETERS - TONGEREN
Van Heysel - Heizel, Brussel 105 min
Wandelen
Trein - BRUSSEL-LUXEMBURG - AALST
Trein - TONGEREN - GENT-SINT-PIETERS
Van Gent 60 min
Wandelen
Trein - ANTWERPEN-CENTRAAL - POPERINGE
Trein - GENT-SINT-PIETERS - TONGEREN
Van Hôpital Brugmann - Brugmann Ziekenhuis, Brussel 77 min
Wandelen
Trein - SINT-NIKLAAS - KORTRIJK
Trein - LANDEN - DE PANNE
Van Westland Shopping Center, Brussel 109 min
Wandelen
Trein - DENDERMONDE - AALST
Trein - TONGEREN - GENT-SINT-PIETERS

Vragen & antwoorden

Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Station Lede?

  • De dichtstbijzijnde stations bij Station Lede zijn:
    • Lede Station is 12 meters verwijderd, 1 minuten wandelen
    • Lede is 37 meters verwijderd, 1 minuten wandelen
    • Lede Voetgangersbrug is 551 meters verwijderd, 8 minuten wandelen

Welke Buslijnen stoppen nabij Station Lede?

Ontvang wegbeschrijvingen vanaf je huidige locatie
Moovit is de #1 OV-app
Ondersteunt meer dan 2600 steden in 85+ landen wereldwijd!
Google Play badge AppStore badge
Voeg deze badje aan jouw website toe Klik om HTML te kopiëren

Op zoek naar een routebeschrijving naar Station Lede in Belgique, België? Jouw reis is net heel wat eenvoudiger geworden!

Download de Moovit-app om sneller routebeschrijvingen te vinden en de meest recente Bus, Trein, Sneltram of Metrodienstregelingen naar Station Lede te vinden. Verkrijg actuele tijden voor alle routes die beschikbaar zijn met een realtime stap-per-stap routebeschrijving voor Station Lede.

De Moovit-app toont je daarnaast ook de dichtstbijzijnde haltes en stations voor jouw bestemming. kies van een lijst met haltes nabij Station Lede: Lede Station; Lede; Lede Voetgangersbrug.

Ontdek alle Bus, Trein, Sneltram of Metrolijnen die je kunt nemen om naar Station Lede te reizen. Hier vind je een lijst met enkele lijnen die nabij jouw bestemming passeren - Trein: GENT-SINT-PIETERS - TONGEREN, LANDEN - DE PANNE, TONGEREN - GENT-SINT-PIETERS; Bus: 59.

Van plan om terug te keren van Station Lede, maar ken je de weg niet? Je kan jouw bestemming selecteren op onze online kaart en Moovit zal je de best mogelijke routes tonen om te gaan waar je naartoe wilt!

Moovit helpt je de snelste route en handigste vertrektijden te vinden. Geen nood om een bus- of treinapp te installeren om de dienstregeling te controleren. Moovit beschikt over alle OV-informatie die je nodig hebt. Dat is waarom we in de Google Play Store en Apple App Store als beste app voor het openbaar vervoer bekroond werden.

Station Lede
Station Lede Station Lede is een spoorwegstation in de gemeente Lede op spoorlijn 50 (Brussel - Gent). Op 1852 verwierven J.A. De Mot en J.B. Gendebien een concessie op de aanleg van een spoorlijn van Brussel naar Aat via Denderleeuw. In Denderleeuw zou de spoorlijn dan nog eens vertakken naar Schellebelle en Dendermonde toe (via Aalst). De door hen opgerichte firma kreeg de naam Société anonyme du chemin de fer de Dendre-et-Waes et de Bruxelles vers Gand, par Alost mee. De Staat zou de lijn uitbaten. De stations op de lijn werden allen ontworpen door de beroemde architect Jean-Pierre Cluysenaar. Hij verdeelde zijn stations in drie types: de eenvoudige haltes, de stations de campagne (plattelandsstations) en stations de ville (stadsstations). Op 1 mei 1856 werd te Lede een stationsgebouw van het type station de campagne opgericht. De stijlstroming was Vlaamse neorenaissance. In tegenstelling tot de andere stations op de lijn was het stationsgebouw te Lede symmetrisch van opbouw: het bestond uit één hoog middendeel geflankeerd door twee lagere zijvleugels. Het huidige stationsgebouw dateert uit de jaren 70 van de 20e eeuw. Het is ontworpen door Juliaan Moens. Net als vele andere stations gebouwd in die periode is het een sobere onopvallende constructie waar de functie van het gebouw zo veel mogelijk weggestoken wordt: het is een station, maar het had net zo goed een school of bibliotheek kunnen zijn. Het bestaat uit één bouwlaag met plat dak waar loket en dienstlokalen in ondergebracht zijn. Een typisch gegeven uit zijn tijd is de grote kale wachtzaal met oranje stoelen. Via perron 1 kan men aan de achterzijde van het gebouwtje de toiletten bereiken, ze zijn gratis en proper. Te Erembodegem is van de dezelfde architect een soortgelijk stationsgebouw terug te vinden. Lede beschikt over twee perrons die door een tunnel met elkaar in verbinding staan. De tunnel is goed onderhouden en graffitivrij. Een minpunt zijn echter de trappen: rolstoelgebruikers ondervinden hierdoor de grootste moeite om perron 2 te bereiken. Omdat het station reeds over een grote wachtzaal beschikt zijn op perron 1 geen wacht- of schuilhuisjes te vinden. Perron 2 heeft die wel, al zijn het oude exemplaren in relatief slechte staat. Naast het station zijn op twee plaatsen gratis overdekte, maar onbewaakte fietsstallingen te vinden. Tevens bevindt er zich een gratis pendelaarsparking. Weliswaar staat de parking op weekdagen vaak vol. Verder is er voor het stationsgebouw een bushalte van De Lijn. Hier stoppen lijn 58 / 59 (Aalst - Lede - Wetteren) alsook de belbus Lede - Erpe-Mere.
Hoe gaan naar Station Lede met het openbaar vervoer - Over de plek

Dichstbijzijnde stations naar Station Lede in Belgique

Moovit - Jouw lokale OV-app voor Android en iOS
Moovit Real-time Aankomsten, Tijdroosters, Kaarten & Méér