Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Station Lede in Lede via Bus of Trein?

Station Lede kaart De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia

Routeaanwijzingen naar Station Lede (Lede) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Station Lede komen

Bus haltes in de buurt van Station Lede in Lede

Stationnaam Afstand
Lede Voetgangersbrug 8 min. wandelen
Lede Rammelstraat 12 min. wandelen

Trein haltes in de buurt van Station Lede in Lede

Stationnaam Afstand
Serskamp 39 min. wandelen
Vijfhuizen 48 min. wandelen
Wichelen 51 min. wandelen

Bus lijnen naar Station Lede in Lede

Naam lijn Richting
58 Wetteren - Serskamp - Lede - Hofstade - Aalst
59 Wetteren - Oordegem - Lede - Hofstade - Aalst
98 Aalst - Erpe Vijfhuizen - Lede - Uitbergen

Vragen & antwoorden

 • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Station Lede?

  De dichtstbijzijnde stations bij Station Lede zijn:

  • Lede Voetgangersbrug is 580 meters verwijderd, 8 minuten wandelen.
  • Lede Rammelstraat is 924 meters verwijderd, 12 minuten wandelen.
  • Serskamp is 3023 meters verwijderd, 39 minuten wandelen.
  • Vijfhuizen is 3654 meters verwijderd, 48 minuten wandelen.
  • Wichelen is 3997 meters verwijderd, 51 minuten wandelen.
  Meer details...
 • Welke Buslijnen stoppen nabij Station Lede?

  Deze Buslijnen stoppen nabij Station Lede: 58, 59.

  Meer details...
 • Welke Treinlijnen stoppen nabij Station Lede?

  Deze Treinlijnen stoppen nabij Station Lede: IC.

  Meer details...
Station Lede kaart De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
De populairste Urban Mobility App in Belgique.
Alle plaatselijke vervoersmogelijkheden in een app
Get it on Google Play Download on the App Store

Openbaar vervoer naar Station Lede in Lede

Vraag jij je af hoe je naar Station Lede geraakt in Lede, België? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Station Lede te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Station Lede te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Station Lede? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Lede Voetgangersbrug; Lede Rammelstraat; Serskamp; Vijfhuizen; Wichelen.

Je kan naar Station Lede reizen via Bus of Trein. Dit zijn de lijnen en routes die haltes hebben in de nabijheid - Bus: 58, 59 Trein: IC

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Station Lede eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Station Lede gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 930 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Lede, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Station Lede, Lede
Station Lede, Lede Station Lede is een spoorwegstation in de gemeente Lede op spoorlijn 50 (Brussel - Gent). Op 1852 verwierven J.A. De Mot en J.B. Gendebien een concessie op de aanleg van een spoorlijn van Brussel naar Aat via Denderleeuw. In Denderleeuw zou de spoorlijn dan nog eens vertakken naar Schellebelle en Dendermonde toe (via Aalst). De door hen opgerichte firma kreeg de naam Société anonyme du chemin de fer de Dendre-et-Waes et de Bruxelles vers Gand, par Alost mee. De Staat zou de lijn uitbaten. De stations op de lijn werden allen ontworpen door de beroemde architect Jean-Pierre Cluysenaar. Hij verdeelde zijn stations in drie types: de eenvoudige haltes, de stations de campagne (plattelandsstations) en stations de ville (stadsstations). Op 1 mei 1856 werd te Lede een stationsgebouw van het type station de campagne opgericht. De stijlstroming was Vlaamse neorenaissance. In tegenstelling tot de andere stations op de lijn was het stationsgebouw te Lede symmetrisch van opbouw: het bestond uit één hoog middendeel geflankeerd door twee lagere zijvleugels. Het huidige stationsgebouw dateert uit de jaren 70 van de 20e eeuw. Het is ontworpen door Juliaan Moens. Net als vele andere stations gebouwd in die periode is het een sobere onopvallende constructie waar de functie van het gebouw zo veel mogelijk weggestoken wordt: het is een station, maar het had net zo goed een school of bibliotheek kunnen zijn. Het bestaat uit één bouwlaag met plat dak waar loket en dienstlokalen in ondergebracht zijn. Een typisch gegeven uit zijn tijd is de grote kale wachtzaal met oranje stoelen. Via perron 1 kan men aan de achterzijde van het gebouwtje de toiletten bereiken, ze zijn gratis en proper. Te Erembodegem is van de dezelfde architect een soortgelijk stationsgebouw terug te vinden. Lede beschikt over twee perrons die door een tunnel met elkaar in verbinding staan. De tunnel is goed onderhouden en graffitivrij. Een minpunt zijn echter de trappen: rolstoelgebruikers ondervinden hierdoor de grootste moeite om perron 2 te bereiken. Omdat het station reeds over een grote wachtzaal beschikt zijn op perron 1 geen wacht- of schuilhuisjes te vinden. Perron 2 heeft die wel, al zijn het oude exemplaren in relatief slechte staat. De afgelopen jaren werden de oude schuilhuisjes afgebroken en werden de perrons vernieuwd en opgehoogd. In de loop van 2021 zullen de loketten hier hun deuren sluiten en zal het station een stopplaats worden.Naast het station zijn op twee plaatsen gratis overdekte, maar onbewaakte fietsstallingen te vinden. Tevens bevindt er zich een gratis pendelaarsparking. Weliswaar staat de parking op weekdagen vaak vol. Verder is er voor het stationsgebouw een bushalte van De Lijn. Hier stoppen lijn 58 / 59 (Aalst - Lede - Wetteren) alsook de belbus Lede - Erpe-Mere.
Hoe gaan naar Station Lede met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Makkelijker om bij Station Lede te komen met de app!