Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Zoutelandse Molen in Veere via bus, trein of metro?

Bekijk Zoutelandse Molen, Veere, op de kaart

Routeaanwijzingen naar Zoutelandse Molen (Veere) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Zoutelandse Molen komen

  • BusBus: 

Hoe gaan naar Zoutelandse Molen via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke bus lijn stopt in de buurt van Zoutelandse Molen?

    53

Bekijk Zoutelandse Molen, Veere, op de kaart

Openbaar vervoer naar Zoutelandse Molen in Veere

Vraag jij je af hoe je naar Zoutelandse Molen geraakt in Veere, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Zoutelandse Molen te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Zoutelandse Molen te gaan.

Bus:

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Zoutelandse Molen eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Zoutelandse Molen gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Veere, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Zoutelandse Molen Adres: Molenweg straat in Veere

Zoutelandse Molen, Veere
Zoutelandse Molen, VeereDe Zoutelandse Molen is een molen in het Zeeuwse dorp Zoutelande. De naamloze ronde stenen grondzeiler aan de Molenweg aan de noordzijde van het dorp dateert uit 1722. Deze korenmolen met drie zolders staat op een 0,5 m hoge molenberg en is nooit bewoond geweest. Boven de oostelijke deur is een grijze hardstenen gevelsteen in de vorm van een vlakke rechthoekige gietijzeren baardplaat met halfronden bekroning aangebracht. De in wit geschreven tekst kan als volgt worden weergegeven: "Het stadsbestuur en het volk van Vlissingen (D'heer Geleyn Hurgronie, D'heer Nicolaes van Hoorn, regerende burgemeesters, D'heer Jacob Winckelman en D'heer Pieter Carel van de Putte) hebben deze molen doen oprichten en bouwen in het jaar onzes Heren 1722". De bemoeienis van Vlissingen is verklaarbaar uit het feit dat de heerlijkheid Zoutelande sinds 1617 in handen is van deze stad. Het bouwjaar 1722 is tevens ingehakt in een steen naast de deur aan de binnenzijde van de molen. De voorganger was een in 1721 omgewaaide standaardmolen, waarna de stadsregering van Vlissingen in 1722 opdracht gaf de huidige molen te bouwen. Tot voor kort maalden vanaf 1801 vier generaties Joh. Adriaanse op deze korenmolen. J.S. Adriaanse en zijn broer Joh. Adriaanse maalden tot december 1970 op windkracht. De maalinrichting omvatte oorspronkelijk een koppel 16der kunst- en blauwe stenen, waarvan het laatste koppel in 1968 is vervangen door een koppel 17der maalstenen uit Westkapelle. Op de begane grond stonden naast een buil en mengmachine ook een 30 PK elektromotor voor aandrijving van de machines. In 1896 werd de als stutvang uitgevoerde blokvang vernieuwd en tevens werd een nieuwe houten roede door de uit 1866 daterende gietijzeren bovenas gestoken. Twee jaar later werd een nieuwe met dakleer beklede kap met windvaantje in de kleuren van de Nederlandse vlag geplaatst. In 1907 werden een nieuwe houten roede en een jaar later een nieuw bovenwiel in rekening gebracht. In de Tweede Wereldoorlog raakte de molen geheel in verval, waarna in 1955 herstellingen werden uitgevoerd. De ijzeren Pot roeden, houten staart met schoren zijn afkomstig van de uit 1802 daterende stenen poldermolen te Hoogvliet. De naburige maalderij met een hamermolen met 25 PK elektromotor, twee mengmachines en een silo van 12 ton werd in 1965 geplaatst. Bijzonder is dat de molen zowel een kruilier als kruirad heeft om de ijzeren rollen onder de molenkap soepel over een ijzeren vloer in beweging te zetten. Het oud-Hollands opgeknapte wiekenkruis heeft een vlucht van 21,66 m en wordt regelmatig in bedrijf gesteld. Na de restauratie van 1983/1985 resteren twee koppels maalstenen, een hijs inrichting en hulpmotor. Sinds de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1998 is de molen eigendom van de gemeente Veere.
Hoe gaan naar Zoutelandse Molen met het openbaar vervoer - Over de plek

Reis rond in Veere via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Veere was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Veere.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Veere wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Veere of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Veere? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Veere? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Veere met alle bus, trein of metro routes en haltes op een interactieve kaart.

Veere heeft 3 OV-mogelijkheden, waaronder: bus, trein of metro, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, GVB, GVB, GVB, U-OV, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, RET, De Lijn en Connexxion

Eenvoudiger naar Zoutelandse Molen in…