Fortsæt til primært indhold

Vej til Orø Kirke i Holbæk med Jernbane, Færge eller Bus?

Se Orø Kirke, Holbæk, på kortet

Vejvisning til Orø Kirke fra de vigtigste steder i Holbæk med offentlig transport

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Orø Kirke

  • FærgeFærge:
Spørgsmål & svar
  • Hvilke Færge linjer standser nær Orø Kirke?

    Disse Færge linjer standser nær Orø Kirke: ORØ - HOLBÆK

Se Orø Kirke, Holbæk, på kortet

Den mest populære urbane transportapp i Holbæk.
Alle lokale transportmuligheder i en enkelt app

Offentlig transport til Orø Kirke i Holbæk

Vil du gerne vide, hvordan du kommer til Orø Kirke i Holbæk, Danmark? Moovit hjælper dig med at finde den bedste måde at komme til Orø Kirke på med trin-for-trin vejvisning fra den nærmeste offentlige transitstation.

Moovit leverer gratis kort og live vejvisning som help til at finde vej rundt i din by. Se køreplaner, ruter, tidsplaner, og find ud af, hvor længe det tager at komme til Orø Kirke i realtid.

Færge:

Vil du se, om der er en anden rute, der kan få dig til dit bestemmelsessted hurtigere? Moovit hjælper dig med at finde alternative ruter eller tider. Få nemt vejvisning fra og til Orø Kirke fra Moovit Appen eller webstedet.

Vi gør det let at komme til Orø Kirke, hvilket er grunden til at over 1.5 millioner brugere, herunder brugere i Holbæk, stoler på Moovit som den bedste app for offentlig transport. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit er din alt-i-et transit app, der hjælper dig med at finde den bedste tilgængelige bus- eller togtid.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Orø Kirke Adresse: Bygaden gade i Holbæk

Orø Kirke, Holbæk
Orø Kirke, HolbækOrø Kirke er den lokale sognekirke på Orø ved Holbæk. Dens kor og skib er opført i senromansk tid af kampesten med tilhugne kvadre på hjørner og omkring døråbninger, samt vinduesindfatninger af kridt og munkesten. Begge de rundbuede døre er bevarede, norddøren er tilmuret. Der kan spores otte oprindelige vinduer i murværket, de er svagt tilspidsede, hvilket tyder på, at kirken er opført sent i 1200-tallet. Tårnet er opført i begyndelsen af 1500-tallet, samtidig opførtes våbenhuset og sakristiet. Kirken blev hårdhændet istandsat i slutningen af 1800-tallet, hvorved to romanske vinduer i skibets nordmur blev ødelagt. Den romanske korbue er bevaret med kragbånd af kridt. I slutningen af 1400-tallet fik kor og skib indbygget krydshvælv, alle har dobbelte kragbånd på vægpillerne. Ved en restaurering af gulvet fandt man rester af glaserede fliser med rosetmønster. Altertavlen er et renæssancearbejde, der er beslægtet med tavlen i Strø Kirke. Prædikestolen er leveret i 1632 og bærer våben for Urne og Arenfeldt, lydhimlen bærer Christian 4.'s initialer. På skibets nordvæg er opsat en Pieta-gruppe, der formodentlig stammer fra o. 1450. Korbuekrucifikset fra o. 1500 med sidefigurer er genopsat på sin oprindelige plads over korbuen. Apostlen Johannes holder en posebog i højre hånd. I 2001 fandt man kalkmalerier på nord- og sydvæggen i skibets 1. fag i forbindelse med kalkning af kirken. De er blevet afdækkede og ved samme lejlighed afdækkede man hvælvets ribbedekorationer. På nordvæggen ses en rytter, muligvis Sankt Jørgen, billedet er blevet noget ødelagt af restaureringsarbejdet i 1897, da man udvidede de romanske vinduer. På sydvæggen ses en engel, som muligvis hører til en fremstilling af Bebudelsen, i så fald skal Maria være bag vægpillen. De to kalkmalerier og hvælvets ribbedekoration er blevet afrenset og restaureret uden tilmalinger af betydning.
Sådan kommer du til Orø Kirke med offentlig transport – Om stedet
Nemmere at komme til Orø Kirke i...