Fortsæt til primært indhold

Vej til Sebber Kirke i Danmark med Bus?

Se Sebber Kirke, Danmark, på kortet

Vejvisning til Sebber Kirke fra de vigtigste steder i Danmark med offentlig transport

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Sebber Kirke

  • BusBus:

SÃ¥dan kommer du til Sebber Kirke af Bus?

Klik på ruten Bus for at se trin for trin anvisninger med kort, ankomstlinje og opdaterede tidsplaner.

Spørgsmål & svar
  • Hvilke Bus linjer standser nær Sebber Kirke?

    Disse Bus linjer standser nær Sebber Kirke: 50

Se Sebber Kirke, Danmark, på kortet

Den mest populære urbane transportapp i Danmark.
Alle lokale transportmuligheder i en enkelt app

Offentlig transport til Sebber Kirke i Danmark

Vil du gerne vide, hvordan du kommer til Sebber Kirke i Danmark, Danmark? Moovit hjælper dig med at finde den bedste måde at komme til Sebber Kirke på med trin-for-trin vejvisning fra den nærmeste offentlige transitstation.

Moovit leverer gratis kort og live vejvisning som help til at finde vej rundt i din by. Se køreplaner, ruter, tidsplaner, og find ud af, hvor længe det tager at komme til Sebber Kirke i realtid.

Bus:

Vil du se, om der er en anden rute, der kan få dig til dit bestemmelsessted hurtigere? Moovit hjælper dig med at finde alternative ruter eller tider. Få nemt vejvisning fra og til Sebber Kirke fra Moovit Appen eller webstedet.

Vi gør det let at komme til Sebber Kirke, hvilket er grunden til at over 1.5 millioner brugere, herunder brugere i Danmark, stoler på Moovit som den bedste app for offentlig transport. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit er din alt-i-et transit app, der hjælper dig med at finde den bedste tilgængelige bus- eller togtid.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Sebber Kirke Adresse: Store Ajstrupvej gade i Danmark

Sebber Kirke
Sebber KirkeSebber Kirke er en kirke der ligger ved Sebber Kloster, vest for Halkær Bredning, i Sebber Sogn i det nordlige Himmerland. Indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Slet Herred Ålborg Amt. Kirken er rester af et benediktinernonnekloster opført i slutningen af 1100-tallet. I sin nuværende skikkelse fremtræder kirken som en sengotisk langhusbygning med tresidet østafslutning og tårn, i murværket ses åbninger til klosterceller i to stokværk. Efter reformationen afløste Sebber kirke en tidligere sognekirke på Sankt Nicolai bjerg, øst for Sebber kirke; skråkantsoklen under nordmuren samt vestgavlens granit og kridtkvadre kan muligvis stamme fra denne kirke. På et senere tidspunkt er kirken blevet herregårdskirke, tårnet og våbenhuset er opført af Margrethe von Lühe, der døde i 1667, i våbenhusets gavl ses initialer for Margrethe von Lühe som blændinger. Kirken overgik til selveje i 1955. I østafslutningens murværk er indsat en romansk gravsten. I våbenhuset står rester af en romansk døbefont af granit, som muligvis kan stamme fra den nedlagte kirke på Sankt Nicolai bjerg eller en anden nedlagt kirke i området, idet klostre ikke havde dåbsret i katolsk tid. Kirken blev restaureret i 1966-67. Ved restaureringen i 1966-67 har man bevaret den indretning, som rummet havde i 1739. Man kan ses nicher og blændinger fra tiden, da bygningen fungerede som kloster og var inddelt i to stokværk. Altertavlen i senbarok dateres til 1750, i midterfeltet ses Nadveren i relief flankeret af Moses og Aron, i topstykket ses korsfæstelsen og på postamentet ses våben og monogrammer for Bagge Glerup og Henrica Margreta Holst, som har skænket tavlen. Prædikestolen stammer fra renæssancen. Stoleværket stammer fra 1739 med enkelte herskabsstole fra renæssancen. Vestpulpituret med herskabsstol er opsat af Bagge Glerup og Henrica Margreta Holst i 1773, i felterne ses pietistiske allegorier. I kirken ses en figursten over Jørgen Glerups første hustru Karen Albretsdatter samt en figursten over Oluf Brockenhuus (død 1634) og hans hustru Else Steen (død 1616), desuden ses et sandstensepitafium over Jørgen Jensen (død 1727) og hustru. Under restaureringen i 1966-67 fandt man kalkmalerier på skibets vægge, af bevaringsmæssige årsager måtte kalkmalerierne trækkes af væggen og opsættes på en særlig plade. Kalkmalerierne dateres til omkring 1500 og tillægges det såkaldte Sebber-værksted, som har forbindelse til Sæby-værkstedet, de to værksteder har begge arbejdet i den nærliggende Nibe Kirke. På de aftrukne kalkmalerier ser man Jacob d.æ. med glorie og hat samt to uidentificerede helgenhoveder, et billede af Sankt Laurentius opbevares på Nationalmuseet. Kirkens romanske døbefont har glat kumme med omløbende rundstav under mundingsranden og zigzag mønster nederst, den firkantede fod har arkader og dekorativ udsmykning, muligvis dyr, og på fonten ses farverester.

Nærmeste stationer til Sebber Kirke i Danmark

Bus stationer tættest på Sebber Kirke i Danmark

Nemmere at komme til Sebber Kirke i...