Hoe gaan naar Surinameplein in Netherlands via Bus, Trein, Sneltram of Metro

Start
Einde
Zoeken

Routeaanwijzingen naar Surinameplein (Netherlands) met het openbaar vervoer

Klik op een route voor de geüploade dienstregeling, live aankomsten en stap voor stap routeaanwijzingen.

Klik op een route om het actuele tijdrooster te bekijken

Hoe gaan naar Surinameplein via de Bus

Klik op de Busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Haq's International 50 min
Wandelen
Bus - 6565
Bus - 1515
Van Bel's Shoe Service 86 min
Wandelen
Bus - 120120
Bus - 612612
Bus - 1515
Van Multimate 56 min
Bus - 170170
Bus - 1515
Van Gall & Gall 41 min
Bus - 310310
Bus - 1515
Van fisio zaanzorg 51 min
Wandelen
Bus - 398398
Bus - 1515

Hoe gaan naar Surinameplein via de Metro

Klik op de Metroroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Haq's International 68 min
Wandelen
Metro - 51
Metro - 51
Metro - 50
Metro - 50
Wandelen
Van Bel's Shoe Service 44 min
Metro - 50
Metro - 50
Wandelen

Hoe gaan naar Surinameplein via de Trein

Klik op de Treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Haq's International 50 min
Wandelen
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Wandelen
Van Bel's Shoe Service 73 min
Wandelen
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Wandelen
Van Gall & Gall 33 min
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Wandelen
Van fisio zaanzorg 51 min
Wandelen
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Wandelen

Vragen & antwoorden

Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Surinameplein?

 • De dichtstbijzijnde stations bij Surinameplein zijn:
  • Amsterdam, Surinameplein is 52 meters verwijderd, 1 minuten wandelen
  • Amsterdam, Hoofdweg is 189 meters verwijderd, 3 minuten wandelen
  • Amsterdam, Haarlemmermeerstraat is 354 meters verwijderd, 5 minuten wandelen
  • Amsterdam, Corantijnstraat is 480 meters verwijderd, 7 minuten wandelen
  • Amsterdam, Postjesweg is 752 meters verwijderd, 10 minuten wandelen

Welke Sneltramlijnen stoppen nabij Surinameplein?

Welke Metrolijnen stoppen nabij Surinameplein?

Welke Treinlijnen stoppen nabij Surinameplein?

Welke Buslijnen stoppen nabij Surinameplein?

Ontvang wegbeschrijvingen vanaf je huidige locatie
Moovit is de #1 OV-app
Ondersteunt meer dan 2600 steden in 85+ landen wereldwijd!
Google Play badge AppStore badge
Voeg deze badje aan jouw website toe Klik om HTML te kopiëren

Op zoek naar een routebeschrijving naar Surinameplein in Netherlands, Nederland?

Naar Surinameplein reizen werd juist een stuk eenvoudiger dankzij Moovit. Ontvang een routebeschrijving en vind de dichtstbijzijnde haltes met behulp van de mobiele Moovit-app of Moovit-webapplicatie.

Bus, Trein, Sneltram of Metro en andere opties zijn relevante alternatieven van het openbaar vervoer om jouw bestemming te bereiken. De volgende OV-lijnen beschikken over een route die nabij Surinameplein passeren - Sneltram: 1, 17; Metro: 50; Trein: SPRINTER; Bus: 15.

Op zoek naar een halte nabij uw bestemming. Bekijk deze mogelijkheden met het openbaar vervoer: Amsterdam; Amsterdam; Amsterdam; Amsterdam; Amsterdam.

Wil jij een specifieke busapp downloaden om te zien wanneer de volgende bus komt? En een andere app voor de trein? Met Moovit heb je alle opties met het OV binnen handbereik dankzij één app.

Moovit voorziet je van een snelle routebeschrijving naar Surinameplein, met een actuele dienstregeling. Download onze app voor een live stap-per-stap routebeschrijving, realtime rittijdschatting en om na te gaan welke OV-lijn je het snelt naar Surinameplein brengt. Download Moovit om te zien waarom we in de Google Play Store en Apple App Store bekroond werden als beste vervoerapp.

Surinameplein
Surinameplein Het Surinameplein in Amsterdam-West verbindt de Hoofdweg met de Cornelis Lelylaan en is via de Surinamestraat verbonden met de Overtoom en Amstelveenseweg. Het plein is in 1922 vernoemd naar de sinds 1975 onafhankelijke Nederlandse kolonie Suriname aan de noordkust van Zuid-Amerika. De straten in de buurt ten noorden van het plein zijn eveneens genoemd naar plaatsen in Suriname en de (voormalige) Nederlandse Antillen. De buurt werd daarom door de gemeente de Westindische buurt genoemd, maar tegenwoordig staat dit gebied bekend als Postjesbuurt. Sinds 2003 bevindt zich op het plein het beeld Levensboom van Henry Renfurm (1940-2011) als "Monument van besef" (Bon Fu Gron Prakseri) ter herdenking van het Nederlandse slavernij-verleden. Het plein werd aangelegd in de jaren twintig op het grondgebied van de in 1921 geannexeerde gemeente Sloten. Deze gemeente had voordien al plannen gemaakt voor een nieuwbouwwijk ten westen van de Baarsjesweg en Sloterkade, maar de plannen werden in gewijzigde vorm uitgevoerd door de gemeente Amsterdam als onderdeel van het Plan West. De eerste bebouwing, tussen de Hoofdweg en de Surinamestraat, van architect Daan Roodenburgh, dateert van 1927. De eerste brug over de Kostverlorenvaart werd gebouwd in het verlengde van de Surinamestraat in 1925 ter vervanging van de oude brug over de Overtoomse Sluis in de Schinkel in het verlengde van de Andreas Schelfhoutstraat. In 1949 werd de ophaalbrug vervangen door de nog bestaande basculebrug, die toen tevens van tramrails werd voorzien. Aan de zuidwestkant staat het uit 1962 stammende flatgebouw Klokkenhof, waarin woningen en een hotel gevestigd zijn. Het is voorzien is van een klokkenspel met 28 klokken; deze Voorslag speelde vroeger alleen automatisch elk uur. Tegenwoordig zwijgen de klokken al jaren. De klokken werden in 1961 gegoten door Eijsbouts in Asten. Ten oosten hiervan bevindt zich een uit 1960 stammend bejaardenhuis, waarin vanaf januari 2015 een nieuwe broedplaats gestart zal worden door Stichting Urban Resort. Beide gebouwen zijn van de hand van Cornelis Wegener Sleeswijk Het Surinameplein lag tot 1990 in de wijk Overtoomse Veld. Tussen 1990 en 2010 lag het in stadsdeel De Baarsjes. Sinds 2010 vormt het Surinameplein de grens tussen stadsdeel West en stadsdeel Zuid. Het plein zelf hoort bij West.
Hoe gaan naar Surinameplein met het openbaar vervoer - Over de plek

Dichstbijzijnde stations naar Surinameplein in Netherlands

Moovit - Jouw lokale OV-app voor Android en iOS
Moovit Real-time Aankomsten, Tijdroosters, Kaarten & Méér