Hoe gaan naar Swifterbant in Dronten via Bus of Trein?

Start
Einde
Zoeken

Vragen & antwoorden

Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Swifterbant?

De dichtstbijzijnde stations bij Swifterbant zijn:

  • Swifterbant Bloemenwijk is 790 meters verwijderd, 11 minuten wandelen.
  • Swifterbant Rivierduinweg is 1070 meters verwijderd, 14 minuten wandelen.

Welke Buslijnen stoppen nabij Swifterbant?

Deze Buslijnen stoppen nabij Swifterbant: 145, 146.

Swifterbant, Dronten, Netherlands De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Moovit is de #1 OV-app
Ondersteunt meer dan 3000 steden in 92+ landen wereldwijd!
Google Play badge AppStore badge

Openbaar vervoer naar Swifterbant in Dronten

Vraag jij je af hoe je naar Swifterbant geraakt in Dronten, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Swifterbant te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Swifterbant te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Swifterbant? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Swifterbant Bloemenwijk; Swifterbant Rivierduinweg.

Je kan naar Swifterbant reizen via Bus of Trein. Dit zijn de lijnen en routes die haltes hebben in de nabijheid - Bus: 145, 146.

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Swifterbant eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Swifterbant gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 460 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Dronten, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Swifterbant, Dronten
Swifterbant, Dronten Swifterbant is een dorp in de gemeente Dronten, in de provincie Flevoland. Het dorp had 6347 inwoners per 1 december 2017, in 1972 waren dat er nog slechts 2870.Swifterbant werd in 1957 ontworpen in de vanaf 1950 drooggelegde polder Oostelijk Flevoland. In 1962 werden de eerste huizen opgeleverd. De bewoners vinden emplooi in de landbouw in de polder, en in nijverheid en dienstverlening in de plaatsen Dronten en Lelystad. De naam Swifterbant verwijst naar een gouw uit de vroege middeleeuwen, die ten noorden van de Veluwe gelegen moet zijn geweest. Dit gebied is echter grotendeels in de golven van het latere Almere (meer) verdwenen. De naam zou zoiets als 'links gelegen' betekenen. Het zou dan de tegenhanger zijn van Teisterbant, 'rechts gelegen', een andere gouw uit de vroege middeleeuwen. Deze gouw lag in het Rivierengebied. In de nabijheid van het huidige dorp Swifterbant is een prehistorische nederzetting gevonden. Het gaat om een vestiging van steentijdjagers op wat in die tijd hoger gelegen rivierduintjes waren. De cultuur van deze mensen is door de voorwerpen die ze maakten van anderen te onderscheiden en wordt naar plaats de Swifterbantcultuur genoemd. Er wordt gewerkt aan een ontmoetingsplek in het dorp, waar ook archeologische vondsten tentoongesteld kunnen worden.In het oorspronkelijke stratenplan van Swifterbant is een vis te herkennen. Op de plaats van de kop van de vis zijn het winkelcentrum (De Poort), de kerk (De Hoeksteen) en de bibliotheek gevestigd. De straat De Greente vormt de ruggengraat, schuin daarop staan straten die de 'graten' vormen. In tegenstelling tot wat in de rest van Nederland gebruikelijk is, bevinden de huizen met de hoogste huisnummers zich het dichtst bij het centrum. Door latere uitbreidingen van het dorp is het oorspronkelijke visgraatpatroon tegenwoordig minder herkenbaar. Plaatselijke sportvereniging is Swift '64 dat zeven afdelingen telt voor verschillende sporten.
Hoe gaan naar Swifterbant met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Moovit - Jouw lokale OV-app voor Android en iOS
Moovit Makkelijker om bij Swifterbant te komen met de app!