Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Zaagpoort in Amsterdam via bus, tram, metro of trein?

Bekijk Zaagpoort, Amsterdam, op de kaart

Routeaanwijzingen naar Zaagpoort (Amsterdam) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Zaagpoort komen

  • BusBus: 
  • TreinTrein: 
  • MetroMetro: 
  • TramTram: 

Hoe gaan naar Zaagpoort via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

    Hoe gaan naar Zaagpoort via de trein?

    Klik op de treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

      Hoe gaan naar Zaagpoort via de metro?

      Klik op de metroroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

        Vragen & antwoorden
        • Welke buslijnen stoppen nabij Zaagpoort?

          Deze buslijnen stoppen nabij Zaagpoort: 170, 172, 21.

        • Welke trein lijn stopt in de buurt van Zaagpoort?

          SPRINTER

        • Welke metro lijn stopt in de buurt van Zaagpoort?

          51

        • Welke tramlijnen stoppen nabij Zaagpoort?

          Deze tramlijnen stoppen nabij Zaagpoort: 10, 3.

        Bekijk Zaagpoort, Amsterdam, op de kaart

        Openbaar vervoer naar Zaagpoort in Amsterdam

        Vraag jij je af hoe je naar Zaagpoort geraakt in Amsterdam, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Zaagpoort te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

        Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Zaagpoort te gaan.

        Bus:Trein:Metro:Tram:

        Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Zaagpoort eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

        We maken reizen naar Zaagpoort gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Amsterdam, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

        Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

        Locatie: Amsterdam, Netherlands

        Zaagpoort, Amsterdam
        Zaagpoort, AmsterdamDe Zaagpoort (brug nr. 161) is een vaste brug tussen het centrum van Amsterdam en het stadsdeel Amsterdam-West. De brug verbindt enerzijds het Marnixplein en de Marnixstraat met anderzijds het Frederik Hendrikplantsoen en de Nassaukade. Ze voert over de Singelgracht. Naast de brug lag het overdekte Marnixbad, dat gesloopt werd en vervangen werd door het zwembad Het Marnix. Een eerste brug hier in de omgeving was een dubbele ophaalbrug. Die sneuvelde tijdens de sloop van de stadswal hier rond 1858. Toen kwam op de huidige plek een vaste brug van hout. Die brug was nog voorzien van afsluitbare hekken want tot 1868 werd er accijns geheven op toegang tot de stad. De brug had toen nog een lengte nodig van bijna 80 meter, hetgeen door landhoofden ingekort kon worden tot 38 meter. In 1907 was versterking van de brug noodzakelijk, maar die bleek alleen tijdelijk houdbaar. In 1913 kwam er een vernieuwde en bredere brug naar een ontwerp van architect J.M. van der Mey uit 1913. Hij schreef ijzeren liggers voor en de voor hem gebruikelijke uitkragende pijlers van graniet te vergelijken met de bruggen Raampoort en Weesperpoort. Toen ook kwamen er op pijlers sierlijke lantaarns te staan, vermoedelijk uit de koker van Van de Mey’s opvolger Piet Kramer. De stad breidde flink uit naar het westen en ook deze brug werd te smal. In 1928 werd de brug met circa 15 meter verbreed en op 25 meter gebracht. In 2004/2005 werd de brug volledig gerenoveerd en was geruime tijd voor al het verkeer afgesloten. Tijdens die renovatie werd een kleine welving (porring) in de brug toegepast om de brug op dezelfde hoogte te brengen als andere bruggen over de Singelgracht (volgens de uit 1996 stammende IJsnota). Tegelijkertijd werden in de werkplaats van de afdeling KunstWerken replica’s gemaakt van de vier bruglantaarns. In begin 21e eeuw rijden Tramlijn 3 en 10 en buslijn 18 en 21 over de brug en hebben er in één richting een halte. De halte in de andere richting ligt in de Marnixstraat. De naam van de brug verwijst naar de in 1857 gesloopte Zaagpoort, daar lag de Zaagbarrière, die bestond uit een hek met twee commiezenhuisjes waar, tot de afschaffing in 1868, stadsaccijnzen werden geïnd.
        Hoe gaan naar Zaagpoort met het openbaar vervoer - Over de plek

        Reis rond in Amsterdam via het openbaar vervoer!

        Rondreizen in Amsterdam was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Amsterdam.

        Wanneer je naar eender welke bestemming rond Amsterdam wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

        Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Amsterdam of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Amsterdam? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Amsterdam? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Amsterdam met alle bus, tram, metro of trein routes en haltes op een interactieve kaart.

        Amsterdam heeft 4 OV-mogelijkheden, waaronder: bus, tram, metro of trein, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, GVB, GVB, GVB, U-OV, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, RET, De Lijn en Connexxion

        Eenvoudiger naar Zaagpoort in…