Fortsæt til primært indhold

Vej til Lynderup Kirke i Møldrup med Bus, Jernbane eller Færge?

Se Lynderup Kirke, Møldrup, på kortet

Vejvisning til Lynderup Kirke fra de vigtigste steder i Møldrup med offentlig transport

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Lynderup Kirke

  • BusBus:67
Spørgsmål & svar
  • Hvilke Bus linjer standser nær Lynderup Kirke?

    Disse Bus linjer standser nær Lynderup Kirke: 67

Se Lynderup Kirke, Møldrup, på kortet

Den mest populære urbane transportapp i Møldrup.
Alle lokale transportmuligheder i en enkelt app

Offentlig transport til Lynderup Kirke i Møldrup

Vil du gerne vide, hvordan du kommer til Lynderup Kirke i Møldrup, Danmark? Moovit hjælper dig med at finde den bedste måde at komme til Lynderup Kirke på med trin-for-trin vejvisning fra den nærmeste offentlige transitstation.

Moovit leverer gratis kort og live vejvisning som help til at finde vej rundt i din by. Se køreplaner, ruter, tidsplaner, og find ud af, hvor længe det tager at komme til Lynderup Kirke i realtid.

Bus:67

Vil du se, om der er en anden rute, der kan få dig til dit bestemmelsessted hurtigere? Moovit hjælper dig med at finde alternative ruter eller tider. Få nemt vejvisning fra og til Lynderup Kirke fra Moovit Appen eller webstedet.

Vi gør det let at komme til Lynderup Kirke, hvilket er grunden til at over 1.5 millioner brugere, herunder brugere i Møldrup, stoler på Moovit som den bedste app for offentlig transport. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit er din alt-i-et transit app, der hjælper dig med at finde den bedste tilgængelige bus- eller togtid.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Placering: Møldrup, Danmark

Lynderup Kirke, Møldrup
Lynderup Kirke, MøldrupLynderup Kirke ligger i det kuperede terræn omkring Hjarbæk Fjord. Kirkens historie er tæt knyttet til den nærliggende herregård, Lynderupgaard, som kirken i flere århundreder har hørt under. Fra kirkens tårnrum kan man stadig ane de røde tage fra herregården, som gennem årene er blevet stadigt bedre skjult af træerne. Slægterne Skram og Rosenkrantz ejede Lynderupgaard fra 1582 til 1601, og de to store malmstager i Lynderup Kirke er skænket af ægteparret. Familien har også på anden måde præget kirken: I 1577 rejstes en prægtig ligsten over “Stygge Rosenkrantz og hans hustru Marine Knobb”, som ejede godset fra 1565. Ligstenen findes i dag indmuret ved siden af alteret. En anden af de tidlige ejere af Lynderup­gaard var Verner Parsberg, der ejede godset fra 1607 til sin død i 1643. Hans navn står at finde nederst på den smukt forarbejdede renæssance-altertavle. Inskriptionen flankeres af Verner Parsbergs og hans hustru Agathe Seefelds våben med forbogstaverne W.P. og A.S. Jens Reenberg var ejer af Lynderupgaard fra begyndelsen af 1700-tallet. Han skænkede kirkens nuværende klokke, der blev støbt af klokkestøber Caspar Kønic, Viborg. Fra omkring 1743 til 1763 var godsejer Johannes Juulson og hans hustru Maria Catharina Poulson ejere af Lynderupgaard, og tårnrummet i kirken fungerede helt frem til begyndelsen af det 20. århundrede som kapel for Juulson-familien. På gulvet i rummet findes i dag en lille, revnet malmklokke fra 1600-tallet. Den fik sin plads i kirken i begyndelsen af 1980'erne, da det sidste medlem af Kieldsen-slægten solgte Lynderupgaard. Klokken er oprindelig en madklokke fra godset Hjermeslevgaard ved Brønderslev, men den fulgte med godsets datter, da hun giftede sig med den daværende ejer af Lerkenfeldt, Valdemar Daa – og siden forærede den efterfølgende ejer af Lerkenfeldt, etatståd Vincent Lerche, klokken til Vesterbølle Kirke. Kirkens nuværende prædikestol er fra 1871. Den kom som en tiltrængt erstatning for den gamle, der var af sten og stod i det nordvestre hjørne af koret. Den nye prædikestol af træ blev malet med egetræsfarve, kanten blev polstret og beklædt med rødt uldfløjl og guldfrynser. Familien Kieldsen på Lynderupgaard og Nørreris samt deres efterkommere fik i øvrigt i 1917 tinglyst ret til familiegravstedet på kirkegården. “Lad disse bene hvile i fred”, står der på en af de ældste gravsten.
Sådan kommer du til Lynderup Kirke med offentlig transport – Om stedet
Nemmere at komme til Lynderup Kirke i...