Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Maastricht in Maastricht via Trein of Bus?

Info service alert Coronavirus Updates
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden bijgewerkt in de Moovit app.
Voor meer details Download de app
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden in de app bijgewerkt.
Voor meer details om de app te downloaden
Google Play badge AppStore badge
Maastricht, Maastricht, Netherlands De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia

Routeaanwijzingen naar Maastricht (Maastricht) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Maastricht komen

Hoe gaan naar Maastricht via de Bus?

Klik op de Busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden

 • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Maastricht?

  De dichtstbijzijnde stations bij Maastricht zijn:

  • Maastricht Vrijthof is 145 meters verwijderd, 2 minuten wandelen.
  • Maastricht Markt is 204 meters verwijderd, 3 minuten wandelen.
  • Maastricht Boschstraat/Markt is 265 meters verwijderd, 4 minuten wandelen.
  • Maastricht Mosae Forum/Centrum is 500 meters verwijderd, 7 minuten wandelen.
 • Welke Buslijnen stoppen nabij Maastricht?

  Deze Buslijnen stoppen nabij Maastricht: 3, 350, 4.

 • Welke Treinlijnen stoppen nabij Maastricht?

  Deze Treinlijnen stoppen nabij Maastricht: INTERCITY, STOPTREIN RS12, STOPTREIN RS18.

Maastricht, Maastricht, Netherlands De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
De populairste Urban Mobility App in Netherlands.
Alle plaatselijke vervoersmogelijkheden in een app
Google Play badge AppStore badge

Openbaar vervoer naar Maastricht in Maastricht

Vraag jij je af hoe je naar Maastricht geraakt in Maastricht, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Maastricht te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Maastricht te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Maastricht? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Maastricht Vrijthof; Maastricht Markt; Maastricht Boschstraat/Markt; Maastricht Mosae Forum/Centrum.

Je kan naar Maastricht reizen via Trein of Bus. Dit zijn de lijnen en routes die haltes hebben in de nabijheid - Bus: 3, 350, 4 Trein: INTERCITY, STOPTREIN RS12, STOPTREIN RS18

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Maastricht eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Maastricht gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 720 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Maastricht, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Maastricht, Maastricht
Maastricht, Maastricht Maastricht (uitspraak: /masˈtrɪχt/ (info / uitleg)) (Limburgs: Mestreech /məsˈtʁeːç/; Frans, enigszins verouderd: Maestricht; Waals: Måstraik of Li Trai) is een stad en gemeente in het zuiden van Nederland. Het is de hoofdstad van de provincie Limburg en telt 121.565 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS). Het is hiermee de grootste gemeente van de provincie Limburg. Maastricht is ontstaan bij een doorwaadbare plaats aan de rivier de Maas, waaraan het zijn naam te danken heeft (Maastricht = Mosa Trajectum = doortocht door de Maas). Maastricht is al tweeduizend jaar lang ononderbroken bewoond. De stad heeft een lange en veelbewogen geschiedenis, waarvan de talrijke historische gebouwen en kunstschatten in kerken en musea getuigen. Internationaal kreeg de stad grote naamsbekendheid door het Verdrag van Maastricht (1992), dat de Europese Unie in zijn huidige vorm creëerde en de weg vrijmaakte voor de invoering van de euro als Europese munt. De stad wordt in de rest van Nederland vaak gezien als "buitenlands", vooral door de perifere ligging vlakbij België en Duitsland, maar ook door het atypische landschap, de Maaslandse huizenbouw, de afwijkende geschiedenis, de ingewikkelde taalsituatie, de dominantie van het katholicisme (vroeger meer dan nu), de sterke nadruk op het gemeenschapsleven (fanfares, carnaval, processies) en de vermeende Bourgondische leefwijze.
Hoe gaan naar Maastricht met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Makkelijker om bij Maastricht te komen met de app!