Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Renkumse Molen via bus?

Bekijk Renkumse Molen op de kaart

Routeaanwijzingen naar Renkumse Molen met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Renkumse Molen komen

  • BusBus: 

Hoe gaan naar Renkumse Molen via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke bus lijn stopt in de buurt van Renkumse Molen?

    352

Bekijk Renkumse Molen op de kaart

Openbaar vervoer naar Renkumse Molen

Vraag jij je af hoe je naar Renkumse Molen geraakt, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Renkumse Molen te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Renkumse Molen te gaan.

Bus:

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Renkumse Molen eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Renkumse Molen gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Renkum, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Renkumse Molen Adres: Molenweg straat in Renkum

Renkumse Molen
Renkumse MolenDe Renkumse molen, voorheen Molen Gebroeders Roosenboom is een in 1858 gebouwde windmolen en staat aan de Molenweg 53 in Renkum. De molen is een ronde bakstenen korenmolen van het type stellingmolen met 2 koppel maalstenen. Tot 1942 werd er met de molen gemalen. De maalstenen zijn na de restauratie in 2013 17der (150 cm doorsnede) kunststenen. Het ene koppel heeft een zwaaischerpsel en het andere koppel een stralenscherpsel. Daarnaast is er een elektrisch aangedreven koppel. De molen wordt weer gebruikt voor het malen van graan. Op 2 oktober 1910 werd door een windhoos het wiekenkruis met houten as en bovenwiel van de molen geslingerd. In 1924 werd de belt afgegraven, de molenromp vier meter verhoogd en een stelling aangebracht, die iets hoger dan de steenzolder zit. Via een lager gelegen schuurdak en een stellingtrap kon men op de stelling komen. Na de restauratie in 2013 moet men via twee aangepaste raamopeningen en enkele treden omhoog de stelling op. De stelling bestaat uit negen vakken, waarvan een zogenaamd roevak is. Het roevak is kleiner en heeft één ligger in plaats van twee liggers. Voor het steken van een roe werd vroeger het roevak opengelegd. Als gevolg van Slag om Arnhem en de daaropvolgende stagnatie van het front heeft de molen door oorlogsgeweld schade opgelopen en werd daarom in 1945 onttakeld. Daarna werd de molen als opslagruimte gebruikt. Hiervoor werden stalen constructies in de molen gebouwd. In 2013 is de molen gerestaureerd. Op 30 oktober 2013 is de 13.515 kg zware kap teruggeplaatst en zijn de roeden gestoken. De buitenroede heeft nummer 22 en de binnenroede nummer 21. De roeden zijn gemaakt door de firma Verdonkschot uit Wessem. De wiekenvorm is Oudhollands en de vlucht 24 meter. De houten, met dakleer beklede kap van de molen is nu voorzien van een zogenaamd Engels kruiwerk. De kap wordt gekruid met behulp van een kruilier. De scharnierende Vlaamse vang bestaat uit vier vangstukken en is voorzien van een wipstok. Om het bovenwiel zit een ijzeren hoep waar de vangstukken op aangrijpen. De vangbalk is in de ezel opgehangen met een schuif. De 4,30 m lange, gietijzeren bovenas met nummer 27 en gietjaar 2013 is gefabriceerd door ijzergieterij Geraedts. Het luiwerk is een sleepluiwerk.
Hoe gaan naar Renkumse Molen met het openbaar vervoer - Over de plek

Reis rond in Renkum via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Renkum was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Renkum.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Renkum wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Renkum of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Renkum? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Renkum? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Renkum met alle bus routes en haltes op een interactieve kaart.

Renkum heeft 1 OV-mogelijkheden, waaronder: bus, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, GVB, GVB, GVB, U-OV, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, RET, De Lijn en Connexxion

Eenvoudiger naar Renkumse Molen in…