Fortsæt til primært indhold

Vej til Auning Kirke i Sønderhald med Bus, Jernbane eller Færge?

Se Auning Kirke, Sønderhald, på kortet

Vejvisning til Auning Kirke fra de vigtigste steder i Sønderhald med offentlig transport

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Auning Kirke

  • BusBus:212214

SÃ¥dan kommer du til Auning Kirke af Bus?

Klik på ruten Bus for at se trin for trin anvisninger med kort, ankomstlinje og opdaterede tidsplaner.

    Spørgsmål & svar
    • Hvilke Bus linjer standser nær Auning Kirke?

      Disse Bus linjer standser nær Auning Kirke: 212, 214

    Se Auning Kirke, Sønderhald, på kortet

    Den mest populære urbane transportapp i Sønderhald.
    Alle lokale transportmuligheder i en enkelt app

    Offentlig transport til Auning Kirke i Sønderhald

    Vil du gerne vide, hvordan du kommer til Auning Kirke i Sønderhald, Danmark? Moovit hjælper dig med at finde den bedste måde at komme til Auning Kirke på med trin-for-trin vejvisning fra den nærmeste offentlige transitstation.

    Moovit leverer gratis kort og live vejvisning som help til at finde vej rundt i din by. Se køreplaner, ruter, tidsplaner, og find ud af, hvor længe det tager at komme til Auning Kirke i realtid.

    Bus:212214

    Vil du se, om der er en anden rute, der kan få dig til dit bestemmelsessted hurtigere? Moovit hjælper dig med at finde alternative ruter eller tider. Få nemt vejvisning fra og til Auning Kirke fra Moovit Appen eller webstedet.

    Vi gør det let at komme til Auning Kirke, hvilket er grunden til at over 1.5 millioner brugere, herunder brugere i Sønderhald, stoler på Moovit som den bedste app for offentlig transport. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit er din alt-i-et transit app, der hjælper dig med at finde den bedste tilgængelige bus- eller togtid.

    Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

    Placering: Sønderhald, Danmark

    Auning Kirke, Sønderhald
    Auning Kirke, SønderhaldAuning Kirke ligger i Auning på Djursland. Kirken stammer fra 1100-tallet og blev opført i kvadersten, men er senere blevet ombygget til sin nuværende form. Omkring 1500 blev det flade bjælkeloft således erstattet af hvælvinger – en krydshvælving i koret og to stjernehvælvinger i skibet – mens tårn, våbenhus og et tredje fag i skibet – altsammen i munkesten – blev tilføjet i 1616 af en bygmester ved navn Mathias, der for Eske Brock også ombyggede den nærliggende herregård Gammel Estrup, hvis ejer også ejede kirken indtil den i 1921 gik over til selveje. Ved siden af våbenhuset ligger to kvadersten med tovsnoninger. De har oprindelig været kragsten i korbuen, men da denne blev udvidet er de blevet fjernet. I den oprindelige kirkelade blev der i 1631 indrettet et mindre hospital, dvs. fattiggård. Initiativtageren til dette var rigsmarsk Jørgen Scheel på Gammel Estrup. Den fungerede helt frem til ca. 1914. I 1699 blev der indrettet gravkapel for netop Scheel-familien i en tilbygning mod nord. Her ses et epitafium for Jørgen Scheel, der døde i 1695. Det blev udført af den belgiske billedhugger Thomas Quellinus, der var bosat i København, og få år tidligere i 1691 havde indrettet gravkapel for oberst Hans Friis ved Hørning Kirke nær Clausholm. Kongen havde kun tilladt enken et "tarveligt Epitaphium – med den Vilkor, at Kirken paa sin bygning ej derved tager skade", men der er ikke noget specielt tarveligt over resultatet, der er et fint stykke barokarbejde i marmor. I gravkapellets krypt står der i dag otte sarkofager i marmor og otte i sandsten, den sidste nedsat i 1844. Indvendigt er kirken udsmykket med kalkmalerier, hvor der bl.a. ses en posebog. De stammer dels fra tiden umiddelbart efter etableringen af hvælvingerne, og dels fra tiden efter reformationen. Det sidste ses klart af, at kunstneren et enkelt sted har givet sig til kende: "Rasmus Ryter maler – h. alleus 1562". Årstallet forekommer dog flere steder. Blandt Rytters bidrag til kalkmalerierne kan nævnes fremstillingen af Sankt Laurentius med rist og posebog, der må siges at være et noget besynderligt motiv for en efterreformatorisk udsmykning. Kalkmalerierne blev på et ukendt tidspunkt tilkalket og i 1885 delvis afdækket, men overkalket igen i 1902 for endelig at blive afdækket fuldt ud i 1953 og 1955.
    Sådan kommer du til Auning Kirke med offentlig transport – Om stedet
    Nemmere at komme til Auning Kirke i...