Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Pieter Goemansbrug in Amsterdam via bus, trein, metro of tram?

Bekijk Pieter Goemansbrug, Amsterdam, op de kaart

Routeaanwijzingen naar Pieter Goemansbrug (Amsterdam) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Pieter Goemansbrug komen

  • BusBus: 
  • TreinTrein: 
  • MetroMetro: 
  • TramTram: 

Hoe gaan naar Pieter Goemansbrug via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Hoe gaan naar Pieter Goemansbrug via de trein?

Klik op de treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Hoe gaan naar Pieter Goemansbrug via de metro?

Klik op de metroroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke buslijnen stoppen nabij Pieter Goemansbrug?

    Deze buslijnen stoppen nabij Pieter Goemansbrug: 347, 357, 397, 80.

  • Welke treinlijnen stoppen nabij Pieter Goemansbrug?

    Deze treinlijnen stoppen nabij Pieter Goemansbrug: INTERCITY, INTERCITY DIRECT, SPRINTER.

  • Welke metro lijn stopt in de buurt van Pieter Goemansbrug?

    52

  • Welke tramlijnen stoppen nabij Pieter Goemansbrug?

    Deze tramlijnen stoppen nabij Pieter Goemansbrug: 12, 19.

Bekijk Pieter Goemansbrug, Amsterdam, op de kaart

De populairste reisapp in Amsterdam.
Alle lokale vervoersopties in een app

Openbaar vervoer naar Pieter Goemansbrug in Amsterdam

Vraag jij je af hoe je naar Pieter Goemansbrug geraakt in Amsterdam, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Pieter Goemansbrug te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Pieter Goemansbrug te gaan.

Bus:Trein:Metro:Tram:

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Pieter Goemansbrug eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Pieter Goemansbrug gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Amsterdam, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Pieter Goemansbrug Adres: Prinsengracht straat in Amsterdam

Pieter Goemansbrug, Amsterdam
Pieter Goemansbrug, AmsterdamDe Pieter Goemansbrug is een vaste brug in Amsterdam-Centrum. De brug is gelegen in de Prinsengracht (westoever) en overspant de Leidsegracht. Ten noordwesten van de brug staat een aantal rijksmonumenten, zowel aan de Prinsengracht als aan de Leidsegracht. Er ligt hier al eeuwen een brug. De kaart van stadsarchitect Daniël Stalpaert uit 1662 laat hier een brug zien in de kade van de Prince Graft over De Leydesche graft. Wellicht lag de brug er al eerder, maar de Leidsegracht vormde daarvoor nog de grens van de Amsterdamse bebouwing. Op die kaart is wel al het Bestedelingenhuis (Aelmoeseniers Weeshuys) te zien. Stalpaert heeft de brug vermoedelijk dagelijks gezien aangezien hij werkzaam was in het gebouw Leidsegracht 108, de stadstimmertuinen. Frederik de Wit liet op zijn kaart van 1688 zien hoe snel de stad groeide. De gehele Leidsegracht, bij Stalpeart nog onbebouwd, is bijna geheel bebouwd en ook de wijken ten westen van de Leidsegracht staan al enkele kavels na vol. De modern geschiedenis van de brug begint in 1866. Dan ligt hier een houten brug, die vervangen gaat worden. Het maakte deel uit van een pakket van acht houten bruggen die vervangen moesten worden. Of de brug toen daadwerkelijk vervangen is is vooralsnog niet duidelijk. In 1894 werd opnieuw melding gemaakt van het vernieuwen van een vaste houten brug. Het was een ijzeren liggerbrug van de tekentafel van de Dienst der Publieke Werken. Voor de brug zou Willem Springer verantwoordelijk zijn geweest, aldus Frank V. Smit. De brug ligt er vervolgens een aantal jaren, het gevaar komt in de jaren tien, als de gemeente met het plan komt de Leidsegracht te dempen ten faveure van een route de stad uit. Het blijft bij plannen. In 1987 is de brug aan vervanging toe. De gemeente Amsterdam is dan bezig met een omschakeling. Ze wilde ijzeren liggerbruggen het liefst de stad uit, ze zouden lomp en lelijk zijn, ze werden zoveel mogelijk vervangen door boogbruggen, die beter in het “oude” stadsbeeld passen. Deze brug ontsnapte aan die wens en zo werd hier de ijzeren liggerbrug (maar dan van staal), die dus nog steeds het ontwerp van Springer in zich heeft gerestaureerd.De brug kreeg in 2007/2008 haar naam met een vernoeming naar tekstschrijver Pieter Goemans. Ze kreeg toen een officieel groen naambord en in 2008 een plaquette over Goemans. Hij schreef onder andere Aan de Amsterdamse grachten, onder meer gezongen door Wim Sonneveld en haalde hier zijn inspiratie vandaan. De brug, brug nr. 93 van Amsterdam, stond eerder officieus bekend als Bestedelingenbrug en/of Bestedelingensluis (sluis staat voor stenen brug) naar het ooit nabijgelegen Bestedelingenhuis (opvang voor wezen en armoedzaaiers of te wel bestedelingen), dat volgens het boekwerk De grachten van Amsterdam (2013) in 1950 werd samengevoegd het toenmalige Paleis van Justitie.
Hoe gaan naar Pieter Goemansbrug met het openbaar vervoer - Over de plek

Reis rond in Amsterdam via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Amsterdam was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Amsterdam.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Amsterdam wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Amsterdam of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Amsterdam? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Amsterdam? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Amsterdam met alle bus, trein, metro of tram routes en haltes op een interactieve kaart.

Amsterdam heeft 4 OV-mogelijkheden, waaronder: bus, trein, metro of tram, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, GVB, GVB, GVB, U-OV, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, RET, De Lijn en Connexxion

Eenvoudiger naar Pieter Goemansbrug in…